Verschillende stijlen

by - september 02, 2012

Hier schreef ik een tijdje geleden al iets over mijn stijl. In deze tussentijd is er veel veranderd, veel gemengde gevoelens vooral. De strijd tussen wat mensen van je verwachten en wat ik nu echt wil. De branche waar ik in zit werkt ook niet echt mee natuurlijk. De Tattoos en piercings moeten verborgen worden maar ook de kleding, haar en make-up moeten aangepast worden. Knal rood of paars haar kan dus niet. Wel moeilijk hoor, vooral omdat dat je stijl is, hoe jij bent. Natuurlijk voor je stage en werk wil je best je kleding aanpassen, maar je gevoelens en je karakter verander je niet. Jullie raden het misschien al wel maar deze meid past er vaak niet tussen. Ze heeft niet dezelfde stijl, interesses en hobbies als haar leeftijdgenoten. In plaats daarvan houd ze van borduren, andere muziek zoals Rock en Metal, Gothic- en fantasy festivals worden bezocht en andere kleding wordt daarbij aangetrokken. 


Afbeeldingen van Weheartit

Langzaam werden ook hobbies zoals yoga, meditatie en Wicca ontdekt. Er is een kledingkast vol verschillende kleuren en kleding stukken ontstaan, eentje die lastig te combineren is. De éne kant bevat veel zwart, skulls, lintjes en gespen en de ander zachte (natuur) kleuren en zwierige jurkjes. Maar waarom zou het altijd het één of het ander moeten zijn? Nog nooit heb ik één stijl gehad. Maar nu is het toch wel heel erg verschillend geworden. Hoe besluit je nou wat echt jouw is? 

Lastige vragen die mij nog steeds in de weg zitten, misschien dat ze ooit beantwoord worden. In de tussentijd zal ik hier op mijn blog een aparte categorie voor deze onderwerpen maken, genaamd 'Style' Om te laten zien wat ik mooi vind en wat ik zoal draag. Om inspiratie op te doen en om te delen..


Maar nu even terug naar jullie, heb jij een bepaalde stijl? 

You May Also Like

7 Reacties

 1. Hey Michelle!
  Wat herken ik toch veel van je in mezelf, 20 jaar geleden.
  Toen was er nog geen sprake van Gothic, maar wij hadden wel de New Wave. Ik was ook altijd in het zwart, ik had toen al een neusbel (wat zeker nog niet mainstream was toen).
  Maar ik hield ook wel van de hippie-stijl.
  Ik denk dat een mens niet wit of zwart is, maar van allebei kan houden.
  De ene dag is ook niet de andere.
  Het bijzonderste is, dat je je goed voelt en dan komt de rest wel vanzelf.
  Groetjes,
  Tania

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo Michelle, heb vorige week een spreuk gekregen en deze is
  Iemand zijn die je niet bent?Niet vol te houden
  wees zoals je bent en voel je goed
  groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op het VMBO droeg ik ook alleen zwarte kleding. Toen ging ik praten met een speciaal iemand en toen begon ik opeens mega gekleurt bij te lopen. Zogouw je binnenste rustig is word je buitenste ook rustig, althans dat is in mijn geval. De kleding en moeite die ik doe voor me haar enz, daaruit kun je aflezen hoe ik mij voel.

  Ook in mijn richting moeten we ons aanpassen, sieraden zijn echt Niet welkom, welke vorm dan ook. Vind ik altijd zo jammer maar wel begrijpelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb vroeger verschillende stijlen gehad. De stijl die ik nu heb zou ik niet kunnen omschrijven, eigenlijk heel basic..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jawel heel herkenbaar, maar vooral doe waar je je zelf goed bij voelt en niet hoe anderen dit willen, want hou je niet vol en voel jij je langzaamaan gefrusteerd door... veel succes met je zoektocht naar jezelf en vooral 'wees jezelf!'

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gewoon aantrekken wat je op dat moment mooi vindt. Op je werk kan dat lastig zijn, maar thuis gewoon aan toegeven. Zelf heb ik na jaren in natureltinten gelopen te hebben ineens weer zin in felle kleuren. Wat voor stijl het is kan me vaak niet schelen maar ik noem het de bohemian-look. Een keurige dame in een mantelpakje zal ik echt nooit worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een jaar of 12 geleden liep ik er erg gothisch bij, met zwart haar, lange rokken en puntmouwen. Hierdoor werd ik toen niet aangenomen voor een kantoorfunctie bij een uitgeverij, maar wel bij een deurwaarderskantoor waar ik nog een baliefunctie had ook, en altijd alleen maar leuk commentaar erop gehad. Het ligt heel erg aan je werkgever, maar ook vooral aan jezelf. Zes spijkers door je gezicht geslagen en paars haar kan misschien niet, maar zwarte kleding, vette eyeliner en een mooie kleur rood op je haar weer wel.

  Wat betreft een eigen stijl, ik weet dat ik iets gekleurds na een half uur weer uittrek, dus er hangt alleen zwart in mijn kast. Rokken tot op de grond maar ook minirokjes, wijd uitlopende broeken, jurkjes en dikke vesten, legerkisten en dr martens hoge hakken. Allemaal dingen die stuk voor stuk lievelingskleren zijn. Als ik niet zeker weet dat ik iets met heel veel plezier ga dragen, koop ik het niet, al is het nog zo ''mijn stijl''.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥