Grow little one, grow

by - juli 31, 2015

Ik vind het altijd zo fascinerend om te zien hoe een klein zaadje zich ontwikkeld tot plantje. Bij cactussen en vetplanten gaan deze ontwikkelingen net even wat anders. Misschien vind ik ze daarom wel zo leuk. Cactussen en vetplanten kweken is daarom ook niet voor iedereen weggelegd, je moet er erg veel geduld voor hebben. Sommige nemen jaren in beslag om alleen al vijf centimeter hoog te worden..

Maar dit heeft mij nooit tegen gehouden. Bijna ieder jaar heb ik wel een poging gewaagd. Dat kan je hier en hier nog eens terug lezen. Helaas gaan jonge zaailingen en een té nieuwsgierige kat niet samen. Regelmatig lagen de piepkleine plantjes op de vloer. Het andere jaar zijn de zaailingen verbrand door de felle zon. Natuurlijk achteraf gezien waren dit beginners foutjes, maar zo leren we ieder jaar weer iets bij.

Voor de derde keer ga ik een poging wagen. Ik bestelde een paar leuke soortjes ( plus nog twee zakjes bonsai zaadjes, maar deze worden later gezaaid) en dit nieuwe zaai avontuur kan weer beginnen! Ik vulde wat potjes met cactus & succulent grond en legde voorzichtig de zaadjes erop. De oppervlakte topte ik af met kleine kiezeltjes, tegen de algen groei. Kijk, ik heb weer iets geleerd! Zakje erom en de potjes zijn klaar voor de kas. Ik ben heel benieuwd wat deze zaadjes zullen doen..


You May Also Like

4 Reacties

  1. spannend ik hoop dat het je dit lukt blijf het volgen succes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelf opkweken is zo leuk, ik deed dit met een punt parika plant! Nu ik eenmaal de paprika's zie hangen. Oh daar wordt je dan echt blij van. Ook al lukte het natuurlijk niet de 1e keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Spanned! Ik ben benieuwd of het je dit keer wel gaat lukken.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥