Breisels voor de koude dagen

by - oktober 09, 2015

Langzaam aan begonnen al die losstaande steekjes steeds meer op een lange sjaal te lijken. In het begin kon ik mij er nog niet zo toe zetten, maar vooral de laatste week heb ik aardig wat centimeters gebreid. Één recht en één afrecht, of ook wel de gerstekorrel steek genoemd. Eentje die nog voor een klein beetje afwisseling zorgt in zo´n rechte lap.


Telkens werd het breiwerkje er weer bij gepakt om die koude dagen voor te blijven. Je wilt immers als het koud wordt graag je eigen gebreide sjaal omdoen, maar daarvoor moet je het wel eerst afmaken. 


Afgelopen zondag breidde ik het laatste stukje. Nu moet ik nog de eindjes aan elkaar vast maken, i.p.v een sjaal gaat het namelijk een col worden. Een leuke afwisseling voor mijn collectie dacht ik zo.


Ondertussen staat er alweer een nieuw project op de pennen. Met hetzelfde garen ( al lijkt het op de foto een andere kleur) ga ik een paar vingerloze handschoenen maken. Leuk om het setje compleet te maken. Nu nog kiezen hoe ik ze verder ga maken. Kies ik voor de simpele tricot steek, een andere kleur erbij in of toch een patroonje??

You May Also Like

8 Reacties

 1. Wat leuk zeg! Zo heb je straks je eigen zelfgemaakte collectie kleren :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kleur die je gebruikt vind ik echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi garen, ik ben nu wel nieuwsgierig naar jou collectie, hihi. :) Dat word wel een mooie en warme sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is je sjaal leuk geworden zeg! Ontzettend leuk om zo iets zelf te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is mooi geworden en ik blijf het een mooie kleur vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is echt wel een van jouw kleurtjes ;-) Daar zal je veel plezier van hebben, het wordt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥