#InspirerendGeluk- Doen, durven en waarheid

by - oktober 12, 2015


Saskia van Iliveformydreams heeft na het Pluk het Geluk project een nieuw project bedacht, het#InspirerendGeluk Een soort van vervolg project dat je laat stil staan bij je eigen geluk of het geluk dat je nog wil creëren in je leven.  Omdat ik al een tijdje geen geluks momentjes meer heb gedeeld leek het mij leuk om hier weer aan mee te doen. Vanaf nu zal iedere maandag een onderdeel online komen.

Voor het vierde en bijna laatste gedeelte van dit project heb ik een aantal vragen over Doen, Durven en Waarheid gekregen. Hieronder beantwoord ik ze.


Vragen Doen: 

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Hoe cliché het ook klinkt, ik zou graag moeder willen worden. Het woordje 'doen' sluit dan meer op het zorgen voor een kindje aan. Dat lijkt mij nog steeds heel mooi en bijzonder. Ook zou ik graag nog eens met dolfijnen zwemmen. Dit is sinds mijn kindertijd al een droom van mij..

Heb je wel eens iets gedaan waar je heel trots op bent en wat was dit?
Laatst heb ik zelf een heel stuk met de auto gereden omdat ik op visite ging. Dit was nog maar de tweede keer dat ik helemaal alleen in een auto zat dus dit was nog best spannend. Ondanks dat ik het nog steeds spannend vind merk ik wel dat het steeds makkelijker gaat, en daar ben ik best een beetje trots op. Oh en ook dat ik veilig en wel bij de visite aan kwam ^^

Wat doe je altijd als eerste als je wakker wordt?
Ik pak mijn mobiel erbij om de wekker uit te schakelen en daarna wordt ik uitbundig begroet door Bentley. Vaak blijven wij dan ook nog eventjes lekker liggen om te blijven knuffelen. Een gezellig begin van de dag..

Waar was je bang/angstig voor maar heb je toch maar mooi gedaan?
Eigenlijk alles wat nieuw en voor de eerste keer is vind ik maar eng, daar horen dus ook  bijv.. spreekbeurten, proeves, rij examens, ontmoetingen van mensen bij. Ondanks dat ik vaak iets eng vind, laat ik het mij niet weerhouden.

Wat doe je het allerliefste?
Handwerken, bloggen, serie of film kijken, gezellig afspreken met mensen, uit eten gaan óf lunchen bij Bagels & Beans, heerlijk wandelen in het bos, de mooie dingen in de natuur fotograferen en quality time samen met manlief en knuffelen met onze huisdieren.

Vragen durf: 

Wat zou je graag durven maar heb je (tot nu toe) nog niet gedaan?
Ik zou graag wat socialer willen zijn. Gewoon random een praatje met iemand maken. Nu moet ik wel toegeven dat als je met een hond wandelt dit wel iets makkelijker is want je komt vaak in aanrakingen met andere hondeneigenaren en dan vaak klets je wel gezellig even over de honden en het weer. Maar ik zou best iets spontaner en socialer in grote en onbekende gezelschappen willen zijn.

Durf jij voor een groot publiek op te treden?
Durven nee, liever niet. Doen? Ja, als het moet doe ik dit wel. Het gaat niet van harte maar als het moet dan moet het soms. Naderhand heb ik ook altijd wel het gevoel dat het meeviel en geeft het ook wel weer een trots gevoel. Ondanks dat ik zelf dan heel zenuwachtig ben, krijg ik vaak wel te horen dat ik heel rustig overkom.. 

Durf jij altijd voor je eigen mening uit te komen?
Ja en nee. Aan de ene kant ben ik zoals ik ben en iemand anders moet mijn mening gewoon respecteren, het is immers mijn mening. Ze hoeven het niet leuk te vinden of ermee eens te zijn, maar ik moet het wel kunnen uiten. Maar.. een mening geven wordt vaak niet zo gewaardeerd. Het is dus heel erg aftasten wanneer ik wel of niet duidelijk mijn mening kan geven. En vooral ook, bij wie!

Is er iets wat je echt never ever zou durven te doen?
Ik heb nogal hoogtevrees dus wat ik nooit zou doen zijn dingen op grote hoogte. Denk aan parachute springen, sky diving, in een lucht ballon, een achtbaan etc..

Durf jij altijd oprecht en eerlijk te zijn?
Hier geldt hetzelfde als bij het uitkomen voor mijn mening, het ligt gewoon aan de situatie en aan de mensen waar je bij bent. In principe probeer ik altijd zo eerlijk mogelijk te blijven, maar in sommige situaties kan je mensen daar ook erg mee kwetsen. Dan is het beter om je eerlijke mening even netjes te verpakken. De boodschap is dan vaak hetzelfde, alleen dan komt het net wat vriendelijker of zachter over.

Vragen Waarheid: 

Waar ben jij als uniek persoon nu super goed in?
Oh wauw wat een vraag. Ik ben een persoon die heel perfectionistische en kritisch kan zijn, vooral dan ook op mijzelf. Ik zal dus niet snel van mezelf zeggen dat ik iets super goed kan. Maar ik probeer wel altijd de beste zorg aan mijn huisdieren te geven, Dus ik denk dat ik heel goed ben in zorgzaam zijn.

Vertel je altijd de waarheid?
Meestal wel. Als ik het ergens niet over wil hebben dan vermijd ik dat onderwerp vaak. Zo hoef ik ook geen antwoorden te verzinnen of te liegen. Ik ben daar namelijk veel te eerlijk voor. 

Welke superkracht zou jij willen bezitten en waarom deze?
Ik zou het geweldig vinden om te kunnen communiceren met dieren. Deze superkracht zou ik dan ook gebruiken om dieren te helpen. Al weet ik niet of ik tegen zoveel dierenmishandeling en onrecht tegen dieren van zo dichtbij zou kunnen..

Is er iets waarvan je nekharen recht overeind gaan staan?
Geweld, dierenmishandeling, kruipende insecten en oneerlijke mensen.

Wat is het mooiste wat je ooit hebt meegemaakt?
Nog een cliché, onze trouwdag Dit is tot nu toe onze mooiste dag. Naar deze dag hebben we zolang toegeleefd, zoveel voor geregeld en toen was het ineens zo ver! Ik heb ook de hele dag met een glimlach gelopen. Wat ik s'avonds wel in mijn kaken voelde hihi  Wat zou jij nog wel eens willen doen?

You May Also Like

8 Reacties

 1. Wat een hoop vragen :) herkenbare antwoorden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om je antwoorden op deze vragen te lezen! Ik moet ook nodig met die project gaan beginnen maar het schiet er steeds een beetje bij in. Wat ik nog wel eens zou willen doen.. Hmm daar moet ik even over nadenken. Want er is nog zoveel wat ik zou willen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De vragen heb je ook heel leuk beantwoord. Ik duim zeker mee dat je mama gaat worden. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om je weer beter te leren kennen. Ik vond het in het begin ook echt spannend om alleen auto te rijden. Maar het went echt :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke invulling heb je gemaakt. Spreken met dieren, ik moet dan gelijk aan Pipa Flodderhoed denken, een boekje die ik vroeger las. Zodra zij haar hoed opzet kan ze praten met dieren. Heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥