#InspirerendGeluk - Veranderingen

by - oktober 05, 2015


Saskia van Iliveformydreams heeft na het Pluk het Geluk project een nieuw project bedacht, het#InspirerendGeluk Een soort van vervolg project dat je laat stil staan bij je eigen geluk of het geluk dat je nog wil creëren in je leven.  Omdat ik al een tijdje geen geluks momentjes meer heb gedeeld leek het mij leuk om hier weer aan mee te doen. Vanaf nu zal iedere maandag een onderdeel online komen.

Voor het derde gedeelte van deze tag kreeg ik de opdracht om te beschrijven welke positieve veranderingen ik heb doorgemaakt. Deze veranderingen maken je vaak tot de persoon die je vandaag de dag bent. Omdat alle positieve veranderingen opnoemen te lang zou duren beperk ik ze tot het afgelopen jaar.Het behalen van mijn diploma. Voor wie mijn blog al een langere tijd volgt weet wat voor drama mijn opleiding op het einde was. Docenten hielden zich niet aan de afspraken, stagebedrijven werkten niet mee, mijn lichamelijk klachten werden steeds erger. Het laatste jaar was een pittig jaartje. Heel blij was ik dan ook toen ik mijn examen datum eindelijk te horen kreeg. Op 10 december 2014 mocht ik de proeve afleggen en ik was gelijk geslaagd (klik). In februari mocht ik mijn diploma ophalen en daarmee was mijn opleiding officieel helemaal afgerond. Ondanks dat het absoluut geen fijne tijd was heb ik wel heel veel geleerd. Ik heb veel geleerd over doorzetten, grenzen aangeven, niet opgeven en vooral voor mijzelf opkomen. 


En met dit stukje papier ging ik van student naar huisvrouw (klik). Een niet zo grote verandering omdat ik de laatste twee jaar van mijn opleiding meer thuis was dan op school. Maar toch was dit even wennen. Naast de zorg van het huis, de huishoudelijk taken, de dieren heb ik ook de zorg voor mijzelf. Juist omdat ik mijn dagen nu compleet zelf kan inplannen en er weinig van mij wordt verwacht, kan ik beter voor mijzelf zorgen. Ondanks dat mijn lichamelijke klachten niet weg zijn, kan ik er nu wel beter mee omgaan. Een positieve verandering dus.


Natuurlijk kan ons huwelijk niet achterwege blijven. Sinds 22 mei 2015 mag ik mijzelf  de 'vrouw van' noemen. Naast dat ik een nieuwe achternaam heb is er eigenlijk niet zoveel veranderd. Als je al 8 jaar samen bent dan is deze verandering wat kleiner, maar toch ben ik erg erg blij dat we getrouwd zijn. En niet alleen het naampje, maar de hele trouwdag ben ik trots op. Het was een prachtige dag en naast vele andere mooie momenten is dit één van onze mooiste dagen geweest.


Op 22 juni 2015 heb ik mijn rijbewijs gehaald. Niet zo bijzonder op zich want de meeste mensen halen dit wel. Maar toch ben ik erg trots. Niet alleen ben ik in één keer voor mijn theorie geslaagd, ook ben ik gelijk geslaagd voor mijn praktijk examen. Ook heb ik wat angsten overwonnen, na ons ongeluk (klik) had ik behoorlijk wat angst ontwikkeld voor het auto rijden. Nu was ik zo koppig dat ik niet wou stoppen met het lessen en zo een tijdje later ging het steeds beter. Auto rijden vind ik altijd nog spannend maar ik doe het wel. Twee positieve veranderingen dus, het behalen van mijn rijbewijs en het overwinnen van  een angst.

En naast deze drie grote positieve veranderingen zijn er natuurlijk ook nog een aantal kleinere.

Fijne veranderingen in ons interieur ♥ Nieuwe plantjes op het balkon  Mezelf beter leren accepteren ♥ Het breien weer oppakken ♥ Heerlijke, rustgevende muziek ontdekken  ♥  Mijn nieuwe haarkleur ♥ Mijn nieuwe macro lens   Beter voor mijzelf leren opkomen ♥ Mijn eigen pad durven te creeëren ♥ Langer kunnen wandelen ♥ Meer water leren drinken ♥ Negatieve vriendschappen zijn beëindigd ♥  Leren genieten van de kleine dingen in het leven ♥ Tony's Chocolonely zeezout met caramel ontdekt ♥ Een praatje maken met onbekenden ♥ Geleerd om af en toe buiten mijn comfort zone te treden ♥ Meer- en beter contact met familie leden  


Wat zijn jouw positieve veranderingen de afgelopen tijd geweest?

You May Also Like

7 Reacties

 1. Wat een positieve post! Heel fijn om te lezen. Beter voor jezelf op kunnen komen lijkt me een hele fijne verandering. De rest klinkt ook erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie veranderingen heb jij/hebben jullie doorgemaakt! Ik vind die trouwfoto echt heel erg mooi<3 Mijn rijbewijs ben ik ook erg trots op, heb over mijn theorie erg lang gedaan en heb daarna toch wel een beetje auto angst ontwikkeld. Gelukkig nu na 2 jaar van verlost en het voelt heerlijk dagelijks met de auto naar werk te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie veranderingen heb je zelf door gemaakt en ook jouw partner. Zo zie je maar dat je ook groeit als koppel en als persoon. Je hebt een mooi artikel geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie post! Dit zijn dingen waar je inderdaad heel trots op kunt zijn! Ik heb hem echt met plezier gelezen. Trouwen wil ik ooit ook nog :-). Je jurk staat je echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi mIchelle,

  een heerlijke en heel positieve post.
  Weet je dat je blog ook heel rustig leest. Ik vind het altijd fijn om je blog te lezen want het leest ook zo lekker rustig :-) Fijn te lezen welke positieve veranderingen je leven de afgelopen tijd heeft gehad en dat straal je ook uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed dat je toch hebt doorgezet en uiteindelijk dat diploma hebt behaald, ondanks alle struikelblokken onderweg. En ja, 'vrouw van' zijn voelt heerlijk eh :-) Na 13 jaar is er bij ons ook niets veranderd, maar het is toch leuk om die ultieme bevestiging eindelijk te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie veranderingen in je leven. Het zijn ook echt grote veranderingen vind ik. Fijn dat ze zo positief zijn!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥