Onze trouwfoto op hout

by - oktober 08, 2015

Al vanaf het moment dat we onze trouwfoto's hadden gezien wisten we het, we wilden een foto op hout laten afdrukken! Op deze manier zou deze onvergetelijke dag altijd bij ons zijn. Eerst kwam het moment dat we een geschikte foto moesten uitkiezen. De foto moest sowieso horizontaal zijn, want we wilden het graag boven de sidetable ophangen. Verder moesten we er natuurlijk allebei leuk opstaan, eentje waar de kleuren goed op waren en waar mijn jurk goed zichtbaar op was. Uit de 300 foto's hadden we een kleine selectie gemaakt. Vere van makkelijk want je heb natuurlijk allebei je favoriet. Na een aantal dagen kwamen we dan met de geschikte foto..


Nu de foto gekozen was moesten we alleen nog een geschikte website zien te vinden. Wat mij opviel is dat er veel prijsverschil is, even doorzoeken loont dus echt! Uiteindelijk is onze keus gevallen voor Webprint. Bij deze site konden we de afmeting kiezen die wij ook graag wilden, 90 x 60 cm. Daarbij  was er ook een optie voor een white wash laag, door deze laag worden de kleuren mooier.Ondanks dat de kleuren in het echt heel mooi zijn, is het toch lastig om ze goed vast te leggen op foto. De foto hierboven geeft de kleuren het beste weer. Ook het houtstructuur is hier zichtbaar op. Van mij had dit nog wel iets duidelijker mogen zijn. Een optie om je eigen foto in close-up te bekijken miste ik dan ook wel bij het programma. Ondanks dit ben ik er super blij mee! 


En nog even een close-up'je van onze foto. Binnenkort zal ik nog wel een foto plaatsen van het hele geheel, met de side table erbij. Maar voor nu zijn we nog lekker aan het rommelen in huis. 

Hebben jullie wel eens een foto op hout laten afdrukken?

You May Also Like

15 Reacties

 1. Mooi geworden! Maar het is dan ook wel een heel mooie foto, zeker met de paarse bloemen heel subtiel in de achtergrond, perfect kleurend bij je jurk. Mooi stel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel toevallig waren de bloemen de zelfde kleur ja. Dankjewel ♥

   Verwijderen
 2. Heel mooi en leuk bedacht. In het hout je foto is iets mooier dan op de gewone manier. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Sanne, het is inderdaad net even wat anders..

   Verwijderen
 3. Mooie foto. Wij hebben ook onze trouwfoto op hout aan de muur hangen. Hier hebben we voor gekozen omdat we canvas te scherp vonden. De houtfoto is valer en subtieler.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, canvas kleuren vind ik vaak ook te scherp. Omdat wij en groot raam tegenover de side table hebben, kaatst het licht vaak terug. Jammer van de foto dus, want je ziet weinig dan. Op hout hebben we hier geen last vam.

   Verwijderen
 4. Ik heb wel een aantal foto-collage's in huis en we hebben een album met onze favoriete trouwfoto's laten printen. Maar een foto op hout laten drukken heb ik nog nooit laten doen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg tof!! We hebben voor mijn schoonouders ook een foto op hout laten drukken, maar daarbij zie je dan bewust de planken nog en idd de houtstructuur! Daarnaast hebben wij een foto op groot canvas doek laten drukken van een vogel met een tekst. In het echt nog mooier dan op de computer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is dat mooi geworden!! Ik zit er wel eens over te denken om het zelf te proberen, maar het effect zal dan wel heel anders zijn.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben benieuwd hoe hij hang in huis bij je, maar dat al ik nog wel eens zien :) Nee ik heb nog nooit wat laten afdrukken op hout of canvas. Zou ook niet weten wat, en waar ik het zou moeten neerhangen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super mooi en gaaf zo op het hout! Ik heb nog nooit wat op hout laten afdrukken of op iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto heb je gekozen voor te laten maken op hout. Ik heb het zelf nooit gedaan, wel canvas doek en dergelijke..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige foto!
  Jullie stralen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥