Zondagse wandeling

by - januari 12, 2016

Ondanks dat het nog maar een paar dagen echt winter is geweest, verlangde ik alweer naar de zon. De warmte die ze met zich meebrengt en vaak ook de blauwe lucht. De laatste tijd waren het vooral korte wandelingen. Onze geliefde zondagse wandeling door het bos werd steeds uitgesteld, of door pijnlijke gewrichten of door de regen. Afgelopen zondag zagen we onze kans.


Af en toe scheen het zonnetje en ondanks de kou was het perfect wandel weer. Hier was Bentley het ook mee eens. We waren nog maar net de auto uit of meneer begon al te dartelen en te rennen. Niet alleen wij waren dus blij om weer terug in het bos te zijn! Naast dat het heerlijk wandel weer was, was ik toch ook wel erg benieuwd naar de natuur.


Benieuwd wat er nog zou groeien en bloeien. Hier in de wijk zijn de eerste knoppen alweer gezien , maar ik had een vermoeden dat deze in het bos zouden ontbreken. En ik had gelijk. Geen blaadjes, geen knopjes en eigenlijk was er alleen maar nattigheid. Een fijne omgeving voor de paddenstoelen, al zag je deze ook niet meer veel.


Het mos op de grond en op omgevallen boomstronken stak erg af bij de donkere omgeving. Het felle groen was echt een blikvanger. Terwijl de natuur zich langzaam ontdoet van bloemen-, blad- en plantenresten zag je overal mos weelderig groeien. Zo zie je maar dat in de natuur altijd iets te kijken valt. Soms moet je alleen even goed kijken..

You May Also Like

3 Reacties

 1. Mooie foto's weer, daar heb jij echt een talent voor he! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is echt prachtig buiten, maar inderdaad, je moet wel kijken...
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's. Vorige zondag was het echt goed weer en een beetje droog. Het klopt als je beter naar de natuur kijkt dat je vele meer gaat zien. :) Er zijn nog veel paddenstoelen in de natuur.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥