Wat is hekserij

by - maart 24, 2016

Hekserij, Pagans en Vikings, eigenlijk al hun oude gebruiken en wegen vind ik interessant. Ik kijk er graag een documentaire over en heel soms bezoek ik een beurs of open dag. Ook lees ik er graag stukjes en boeken over. Helaas vond ik de meeste boeken over Hekserij en Paganisme in de bibliotheek weinig aan. Het was stoffig en zakelijk geschreven en ik miste de kern. Ik miste het gevoel en de kennis erachter. Toen Lunadea aankondigde dat zij een boek ging uitbrengen was ik natuurlijk gelijk geïnteresseerd. 


Ik volg haar al een aantal jaar via Facebook en sinds kort ook via Instagram. Een warme en toegankelijke schrijfstijl heeft ze. Het zou een klein en handig boekje worden. Eentje die je makkelijke weg leest en overal mee naar toe kan nemen. Een boekje dat kennis en ervaring met elkaar verenigd. Precies waar ik na opzoek was dus. 


Naast dat het duidelijk is en prettig weg leest, is het ook nog eens super mooi vormgegeven. Alle illustraties zijn met de hand door Annemieke Bouwman gemaakt. Maar ook het Pentagrammetje aan het ingeregen koortje maakt het helemaal af.


Er is veel liefde en tijd ingestoken, dat merk je aan alles. Ik heb nu de basis van Hekserij en al wat het inhoud  in één fijn boekje. Een mooi basis boekje wat je voor jezelf langzaam weer kan uitbreiden. Stiekem kriebelt het om haar schriftelijke cursus te gaan volgen. In deze cursus leer je echt wat Hekserij inhoudt en vooral wat het voor jouw kan betekenen. Iets waar ik altijd al erg geïnteresseerd in was.  Misschien dat dit een fijn projectje voor de aankomende lente maanden wordt..

Maar voor nu lees ik fijn verder in mijn boekje. En in de tussentijd hoop ik dat Lunadea nog eens een vervolg gaat uitbrengen.

Lees jij wel eens iets over de oude gebruiken van Hekserij, Paganisme etc?


You May Also Like

2 Reacties

  1. Wat ziet het boekje er super mooi uit zeg!
    Ik heb vroeger vooral heel veel over wicca gelezen en heb zelfs ook een paar boekjes, die ik nog steeds heb. Ondanks dat ik er nu niks meer over lees blijf ik het wel erg interessant vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik lees er wel eens wat over maar meer kijk ik naar de documentaires op de tv, Op NGC, (voor =heen ook op Discovery) en TLC zijn er wel eens programma's over. Onderstaande vind ik dan ook heel belangrijk:
    Paganisme is een geestelijke manier van leven die ontspruit uit de oude natuurreligies van de wereld. De belangrijkste wortels liggen bij de oude religies uit Europa, maar veel aanhangers vinden ook waardevolle aspecten in de autochtone religies van andere landen. We erkennen de heiligheid van de Natuur, herkennen het Goddelijke in alle dingen, en weten ons verbonden met de onkenbare geest die in de Kosmos werkzaam is.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥