Plantjes update

by - mei 19, 2016

De laatste update van de planten op het balkon was van begin April en sinds dien is er veel veranderd!  Na vele regenbuien kwam eindelijk de zon erdoor, met deze warme zonnestralen zag je de planten per dag veranderen. Uitlopers werden takjes en het beginnend groen werd met de dag groter en groener.


Voor het eerste snoeide ik vorige maand de Passiebloem bij. Dit vond ik best wel spannend, maar achteraf viel het mee. Vele takken waren van binnen dood en zouden dus nooit weer uitlopen. Het enige wat ze deden is zonlicht bij gezonde scheuten weghouden, dat wil je natuurlijk niet. Na de hoognodige trimbeurt waren het nog maar een paar zielige takjes. Maar deze takjes begonnen al heel snel met groeien! Anderhalf maand later is de Passiebloem weer zo vol als eerst en zijn de eerste knoppen al aangemaakt. Dat belooft een mooi bloemen seizoen te worden!


Ook de Chinese klokjesbloem die ik vorig jaar kocht, groeide weer volop. Vanuit een kale wortel zag ik ineens uitlopertjes verschijnen en niet heel veel later fris, jong groen. Het kleine plantje  dat jullie in de Insta-Peek zagen, is het allang niet meer. Het steekt al fier met zijn blaadjes boven de bak uit.


En dan mijn mooie roos. Ook zij werd voor het eerst getrimd. Omdat het balkon niet zo groot is kan ik natuurlijk geen grote rozenstruik onderhouden, maar met regelmatig bij snoeien lijkt het te lukken. Helaas is de bladluis ook weer terug gekeerd. Na de behandeling met koffiedik en een krachtige waterstraal leken ze weg te blijven, maar helaas. Wie de gouden tip heeft, heel graag! Ik ben ondertussen al druk lieveheersbeestjes aan het zoeken, maar helaas levert dit nog niks op.

Helaas heb ik geen foto van de Viooltjes, want deze hebben het niet overleefd. Vorige jaar deden ze het prima bij ons, maar dit jaar was de bloei wel heel kort. Binnenkort gaan wij dus maar weer eens op pad voor leuke zomerbloeiers.

You May Also Like

3 Reacties

  1. Je kan toch zo veel doen tegenwoordig op een balkon. Ik vind dat toch zo leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Ik ben benieuwd naar je passiebloemen, lijken me erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's! Mijn passiebloem doet het ook goed (enthousiast). Helaas, is 1 tak door de schutting naar de buren gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥