Zwangerschapsupdate | Week 21 & 22

by - juli 14, 2016

Sommige vrouwen vinden hun zwangerschap aan hun ogen voorbij flitsen en een anderen tellen de dagen rustig af. Ik zit hier een beetje tussen in denk ik. De eerste 13 weken kropen voor mijn gevoel echt voorbij. Inmiddels zit ik in mijn 23ste zwangerschapsweek en begint het al mooi op te schieten, maar dat het echt voorbij flitst voor mijn gevoel? Nee dat niet. Hoe dan ook, ik ben weer een weekje verder en dat betekend dat ik weer kan terugblikken op week 21 en 22. Lezen jullie weer gezellig mee?


In week 21 hadden wij onze 20 weken echo. Super spannend, want ondanks dat wij wel wisten dat alles goed was met ons meisje ga je je toch weer zorgen maken. Hoe deze echo verliep heb ik uitgebreid beschreven in het '20 weken echo' blogje. Na het goede bericht verliep de week weer wat rustiger. Ik genoot van haar eerste schopjes (!) pakte mijn rust waar dit nodig was en woonden onze eerste Zwangerschaps informatie avond bij. 

Een twee uur durende informatie avond waarbij de bevalling en de kraamtijd centraal stonden. In eerste instantie vonden wij het nog wat vroeg voor dit soort informatie, maar achteraf ben ik er wel blij mee. Ik heb nu een beter beeld gekregen van wat allemaal mogelijk is, wat het inhoud, wat ik nog nodig ben en welke keuzes ik kan maken. Gelukkig heb ik nog genoeg tijd, want vandaag de dag weet ik nog niet helemaal zeker hoe en waar ik graag wil bevallen van ons kleine meisje.


Ook merkte ik deze week dat het soms verrekte handig is als je gebruik kan maken van die zwangerschapshormonen. En dan vooral het stukje directheid wat ik heb gekregen. Voor de zoveelste keer hebben wij lekkage in het toilet en voor de zoveelste keer wordt het door de woningcorporatie op de lange baan geschoven. Nu dus niet meer. Verder ben ik gewoon goed aanspreekbaar hoor en ook heel lief, maar die directheid is soms wel een fijne bijkomstigheid.

De vermoeidheid en zeurende pijn in mijn bil en heup daarentegen niet. Soms heb ik al het idee dat ik het derde trimester ben beland qua kwaaltjes, terwijl dit nog eventjes zou moeten duren. Toch maar eventjes navragen want soms ben ik bang dat er al een vroeg stadium van bekkeninstabiliteit begint.

Week 22


In week 22 nam vooral de vermoeidheid het over. Ik deed meerdere middagslaapjes en zorgde dat ik s'avonds op tijd in bed lag. Niet heel erg maar soms wel vervelend, zeker als je eigenlijk van alles wilt gaan doen! Om toch een beetje te blijven bewegen maakte ik wat korte wandelingetjes en ging ik voor het eerst in twee jaar weer eventjes zwemmen. Misschien dat wij dit toch maar vaker gaan doen, want het was best wel fijn!

Later besloot ik om maar wat decoratie voor de babykamer te gaan haken, aangezien deze hobby niet heel veel energie kost. Zo ontstond er dit mandje voor op de commode en is er een begin gemaakt met een uilen knuffel. . Met de komst van het mandje kon ik ook de commode beginnen in te richten. Ik zette een aantal dingentjes die mij handig leken in het mandje, wat luiers, een paar hydrofiel doeken, wat spuugdoekjes en als laatste wat verzorgingsproducten. Deze verzorgingsproducten kochten wij eerder deze week bij de Etos. Fijne, milde zalfjes en poedertjes die hopelijk onze kleine meid ook fijn gaat vinden.

Naast de verzorgingsproducten kocht ik ook wat mandjes om de lades van de commode overzichtelijk te maken en een paar mandjes voor in haar kledingkast. Haar sokjes, mutsjes en broekjes hebben nu ook een vaste plaats.  Na het rommelen op haar kamertje besloot ik dat het wel eens tijd werd voor een sneak a peek in haar kamertje. Deze konden jullie hier zien. Verder bestelde ik leuke decoratie voor de muur boven de commode en als het goed is, wordt dit eind augustus geleverd. Ik ben erg benieuwd!

Op naar een nieuwe week..

You May Also Like

9 Reacties

 1. Mooie week. Oh dat mandje vind ik super leuk. oei de kwaaltjes dat is niet zo fijn maar het hoort er wel bij. Op naar week 23. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt ondanks de vermoeidheid en de kwaaltjes toch een goede week gehad lees ik.
  Is Yoga misschien iets voor je, ik bedoel dan zwangerschap yoga, zo leer je je bekken te ontspannen en sterker te maken.
  Zelf heb ik ook veel problemen met het bekken en mij helpt yoga echt heel goed.
  Bekkeninstabiliteit zit je niet op te wachten, zeker niet als de baby er is, je bent dan gewoon uitgeschakeld, ik zou het eens overwegen, misschien is er in jou omgeving wel iemand die dit soort yoga geeft.
  Ik wens je veel sterkte.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje voor de tip Irma. Ik heb het zowel met de VK en de Fysiotherapeut over gehad en beide raden het af voor mij. Dit omdat mijn lichaam anders in elkaar zit door de hypermobiliteit. Veel yoga houdingen zou ik niet mogen doen en dan zou ik echt bij een specialist moeten gaan. Het advies is om merr rust tussendoor te pakken en even te overleggen met mijn fysiotherapeut. Misschien dat ik er nog wat vaker heen moet. Gelukkig nemen de kwaaltjes weer een beetje af, het is dus moeilijk te voorspellen bij mij..

   Verwijderen
 3. Wat naar van je kwaaltjes, inderdaad frustrerend als je wat wilt gaan doen en je hebt de energie niet! Hopelijk gaat het nu al wat beter met je. Heel leuk dat mandje <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat balen van de kwaaltjes! Ik hoop dat het vanaf nu veel beter gaat. Gelukkig is het ook mooier weer :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn om te lezen dat alles goed gaat met jullie. Heerlijk dat je de rust vind om fijne spulletjes te maken voor de babykamer. Het mandje is super leuk.
  Mooi dat grijs met mintgroen samen.
  Ik hoop dat alles zo goed en prettig blijft doorgaan voor je.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had ook wel echt wat aan de info avond. Omdat stijn te vroeg was (week 35) en wij daarna pas met zn tweeen een cursus wilde doen (week 36/37). Eerder had mijn man geen tijd, dus wilden wij een privecursus doen. Mooi mandje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat het allemaal nog gaat hoe het gaat :) Je ziet er goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het allemaal goed gaat. Altijd leuk om zo'n zwangerschapsupdate te lezen... Je ziet er goed uit, mooi buikje!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥