Onze trouwdag | De uilen

by - augustus 18, 2016

Iedereen zegt toch altijd dat de tijd zo snel gaat, maar jongens dat is ook echt zo! Ik besefte mij ineens dat wij inmiddels bijna 15 maanden getrouwd zijn! 15 maanden geleden hadden wij één van onze mooiste dagen ooit. De vele foto´s gunnen ons nog eens een blik terug, want wat gaat zo´n dag snel voorbij! In maart schreef ik mijn laatste trouwartikeltje, over de ceremonie. Ik beloofde daarin al dat ik binnenkort wat meer over de uilen zou schrijven, maar helaas was ik hier nog niet aan toe gekomen. Vandaag neem ik hier de tijd voor, want wat was dit een prachtig onderdeel van onze dag! Lezen jullie mee?


Voor wie mijn trouw gerelateerde artikelen vanaf het begin al volgde, weet dat ik graag uilen in onze bruiloft wilde verwerken. Ik heb jaren geleden eens een bruiloft mogen bijwonen waar ook uilen aanwezig waren. De ringen werden aangevlogen en ook konden het bruidspaar en gasten met de uilen op de hand en op de foto. Ik heb altijd onthouden hoe gaaf ik dit vond! 

Toen wij zelf trouwplannen maakten was het voor mij al snel duidelijk dat ik dit ook graag wilde en gelukkig zag Chris dit ook wel zitten. Onze eerste afspraak was dan ook bij Dragonheart. Een gezellig bedrijf die zich specialiseert in het houden en verzorgen van uilen. Naast de uilen hebben ze ook een Middeleeuwse boerderij en winkel. Hier verzorgen ze informatie, workshops, wandelingen en vliegmiddagen in een middeleeuws tintje. Een aantal jaar geleden begonnen ze ook met feesten en partijen en groeide dit gezellige bedrijfje uit tot een heus begrip hier in de regio. Rond december hebben ze trouwens ook altijd een hele gezellige kerstmarkt, hier kan je daar mijn foto's nog eens van terug zien. Wij besloten om voor het 'Uilen pakket' te kiezen en ook om de bruiloft gelijk bij hun middeleeuwse boerderij te houden. Een mooi geheel vonden wij dit.Het 'Uilen pakket' bestaat uit een paar onderdelen. Deze onderdelen kan je zelf naar wens samenstellen, wij kozen voor het uitgebreide pakket. Zo zat er een uiltje tussen ons in tijdens de ceremonie, vloog Sauron de Europese Oehoe onze ringen aan, mochten wij en onze gasten genieten van een uitleg over (hun) uilen, mochten wij en de gasten de uilen op de hand houden en laten vliegen en als laatste werden wij op de foto gezet met een paar uilen.

Zo'n oehoe is nog best groot van dichtbij! 


Vooral het vliegen van de uilen vond ik een heel mooi gedeelte. Bij een bruiloft is het vaak zo dat gasten regelmatig even moeten wachten. Het bruidspaar is immers heel de dag druk. Wij vonden het daarom wel zo leuk om even een break tussendoor te organiseren. Even een uurtje waarbij de gasten kunnen zitten en konden luisteren naar de informatie. Daarna kon iedereen de uilen van dichtbij in actie zien.


Er waren verschillende uilen beschikbaar. Zo vlogen wij met een Afrikaanse Oehoe, een Kerkuiltje, een Ransuil en een Milky Eagle uil. Om de privacy van mijn gasten te beschermen, kan ik helaas niet meer foto's plaatsen van het vliegen met de uilen. Hierboven laat ik Elrond het Kerkuiltje vliegen. Valt je trouwens niet wat op aan de namen? Het zijn allemaal karakters uit Lord Of The Rings. 


Nadat iedereen de uilen van dichtbij kon bewonderen en laten vliegen was het voor de uilen tijd om te rusten..De gasten mochten rondkijken bij de uilentuin en de middeleeuwse winkel en wij konden nog even wat foto's maken. Hier zie je ons weer met Elrond het Kerkuiltje en Andurill de Milky Eagle uil. Een mooie afsluiting van een mooie middag. Iedere keer als wij Dragonheart bezoeken blijft het speciaal. Of we nu het prieeltje zien waaronder wij zijn getrouwd of als we even op bezoek gaan bij de uilen, het blijft onze plek 

Ook dragonheart eens bezoeken? Kijk op hun website voor openingstijden, informatie en prijslijsten

You May Also Like

9 Reacties

 1. Wat prachtig zeg! Ook hoe jullie dus zo helemaal naar jullie eigen wensen hebben gemaakt. Die laatste foto is ook echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zag je er mooi uit zeg! Heel gaaf ook dat je jouw haar ook paars hebt. Ik bezoek je blog nu voor het eerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig idee is dit, jullie hebben het goed getroffen ook met het weer, stel je voor dat het weer niet goed was, konden de uilen ook niet vliegen.
  Ja de tijd vliegt voorbij, geniet er optimaal van.
  Mooie serie geworden Michelle.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt geweldig om te doen en mee te maken Michelle.
  Ik ben ook gek op uilen dus ik vind het sowieso prachtig dt jullie dit op deze manier hebben gedaan. Schitterende foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoonweg prachtig een mooie ervaring en dag om nooit meer te vergeten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel gaaf, geweldig en cool. Lijkt mij een mooie herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat bijzonder! Het geeft je toch een extra herinnering, ook voor de gasten. Wij hadden onze bruiloft bij Dierenpark Amersfoort. Laatst stuurde mijn schoonzus nog een foto van. Haar dochter was er nu met haar kinderen geweest. Zij was één van onze bruidsmeisjes.
  Wij zijn bij een (roof)vogelshow geweest in de vakantie, prachtig! Daar waren ook uilen bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig! Ik heb ze 'live' op werk gezien met de roofvogelshow. Erg tof<3 Lijkt me een super mooie herinnering op jullie speciale dag!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥