Mijn zwangerschaps fotoshoot

by - september 26, 2016

Er zijn tegenwoordig vele manieren om je zwangere buik vast te leggen. Van gips afdrukken, buikschilderingen tot aan een zwangerschaps fotoshoot. Negen maanden lang groeit er een kindje in je buik en je buik groeit vrolijk mee, een herinnering voor later is dan wel zo leuk. Want was die buik nou echt zo groot!? 

Daarom maken wij braaf iedere twee weken foto's van mijn buik voor een witte muur. Misschien leek dit in het begin een beetje onbenullig - want toen was er immers nog niet zoveel te zien - maar vandaag de dag vind ik het heel erg leuk om die groei terug te zien. Ik dacht dat ik met deze wekelijkse foto's tevreden was, maar het begon toch te knagen. Na kort te hebben overlegd stond er al snel een fotoshoot in de agenda gepland. Met dezelfde fotograaf die ook onze trouwfoto's heeft geschoten. 

Op Pinterest zocht ik naar wat voorbeelden en bij de stoffenhal kocht ik een stukje stof en lint. Op vrijdagavond 16 september was het dan zover. Ons kleine woonkamertje werd omgebouwd tot een heuse fotostudio. Een groot, zwart doek werd opgehangen en de felle lampen zorgden voor een mooi contrast. Voor nu laat ik de woorden achterwege en laat ik de foto's voor zich spreken..


 - Mijn absolute favoriet  -En aangezien de fotograaf toch aan huis was, wilde ik graag een mooie foto samen met mijn kleine vriendje. Vele zullen het wel kennen, je bent zelf altijd aan het fotograferen en staat daarom zelf bijna nooit op de foto. Nu heb ik dus een paar mooie foto's samen met Bentley. Ik heb er ook nog eentje met hem en mijn blote buik, een mooie herinnering. Onze beide kindjes bij elkaar. 

Zoals je kunt zien heb ik dus vooral voor zwart/wit foto's gekozen met een mooi contrast. Het idee van een fotoshoot voor een wit doek met lichte kleding aan, sprak mij totaal niet aan. Een zwart doek met veel contrast dan wel weer! Deze foto's - en nog anderen- heb ik in zwart/wit maar ook in 'kleur'.

Ik ben super blij met deze foto's en ook met de beslissing om toch nog een fotoshoot te laten doen. Ook was het achteraf wel fijn dat ik hier niet nog een paar weken mee heb gewacht, want na twee uur voor de camera te hebben gestaan was ik behoorlijk gesloopt. Een perfect uitgekozen moment was het dus. 

Ook een fotoshoot boeken? Kijk dan eens bij Marcel Vuurboom.

You May Also Like

13 Reacties

 1. Heel mooi die zwart-wit foto's met zo'n enkel kleuraccent! Een dierbare herinnering aan je zwangerschap.
  Groetjes, Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gave foto's! Kan me goed voorstellen dat je de buik wilt vastleggen hoor, is toch een bijzonder moment! Ik vind het contrast heel leuk, vooral die tweede foto vind ik echt super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supertof! Een mooie herinnering. Ha ik heb wel foto's van mijn buik, maar dan in een kale badkamer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele mooie foto's, al wist je dat al van mij! Ook heel persoonlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een prachtige foto's! Dit is echt geweldig dat je deze plaatjes nu hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. waw, echt prachtig, vooral die met de schoentjes op buik en met de hond ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. PRachtige foto's heb je hier geplaatst. De laatste vind ik super leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk! Dit is echt een dierbare herinnering later. Ik heb nog niet eens een normale foto waar ik zwanger op sta....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige foto's zijn dit, hier heb je een leuke herinnering aan je dikke buik.
  Ook de foto met Bentley is echt prachtig, goede fotograaf!!
  De tweede foto is heel mooi zo met het doorschijnende doek.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat mooi!

  Ik kan echt niet kiezen! Maar dat hoeft ook niet! Koester ze allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, echt hele mooi foto's! Goede fotograaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi hoor en het past ook goed bij je! Iets eigens ipv standaard..hoewel de variatie wel altijd lastig blijft, je ziet toch wat zelfde dingetjes overal terug. Mooie foto's voor later in een album of een lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie foto's. Erg leuk om als herinnering te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥