Review | Haakpakketje Giraf met Hoooked garen

by - september 14, 2016


Een tijdje geleden werd ik benaderd door Marleen van Webwolwinkel. Met de vraag of ik het leuk zou vinden om een haakpakketje te reviewen. Natuurlijk vind ik dat leuk! Samen kozen wij voor een haakpakketje met het Hoooked Milano Eco Brabante garen. Met dit mooie garen kan je een lief girafje haken, ik koos voor een zacht roze kleurtje zodat het girafje straks bij onze kleine meid op de kamer kan staan. Een paar dagen later arriveerde het pakketje op mijn deurmat. Ben je benieuwd wat ik van het haakpakket vond? Lees dan hier verderHet doosje bevat bijna alles wat je nodig hebt voor dit leuke girafje. Een flinke bol Hooked Milano Echo Brabante garen, een bamboe haaknaald maatje 6, een stukje zwart garen voor de oogjes en een haakpatroon in verschillende talen. Het enige wat ik nog mis is vulling. Nu mag je dat voor die gunstige prijs ook niet verwachten, maar voor mijn gevoel was het pakketje dan wel helemaal compleet geweest.


Het patroon is duidelijk uitgeschreven en zelfs voor beginnende haaksters duidelijk te volgen. Als je de basis steken zoals een losse, vaste, meerderen en minderen kent dan zal je met dit patroon geen problemen ondervinden.


Ik was super benieuwd hoe het garen zou haken! Zelf haak ik altijd met dunner garen wat voor haaknaald 3 a 3.5 bedoeld is, dus deze dikke draden zouden wel even wat anders zijn. Het is in het begin eventjes wennen, maar eenmaal bezig weet je al bijna niet meer beter. De haaknaald van bamboe was ik wat minder tevreden over. Ik vond deze heel stug haken en aangezien ik snel polsklachten ontwikkel, is dit voor mij geen goede haaknaald. Wel spreekt de gedachte achter een duurzame bamboe haaknaald mij erg aan. Maar helaas, al vrij snel pakte ik mijn Clover Soft Touch haaknaald erbij.


Je haakt bijna heel het girafje uit één stuk. Dit vind ik persoonlijk erg fijn werken. Je begint met de voetjes en dan werk je verder naar boven. Voor beginnende haaksters is het even opletten als je de voetjes met elkaar wilt verbinden, maar de beschrijving is eigenlijk zo duidelijk dat hier weinig mis kan gaan. 


Omdat het lekker grof garen is, zie je al snel resultaat. Omdat het girafje ook geen ingewikkelde vormen heeft, haakt het heerlijk weg. Let wel op dat je op tijd begint met vullen want anders wordt dat later wat lastiger. Als je op tijd begint heb je mooie, stevige pootjes en nek. Tip: gebruik een steken markeerde zodat je minder hoeft te tellen onder het haken. 


En zo is het girafje geworden. Wat een schatje hé? Ik vind het simpele patroon in combinatie met het stoere, grove garen erg mooi. Zo mooi dat ik verder geen stippen besloot te haken, ze kreeg alleen een simpel hartje. Voor wie wel stippen of strepen wil haken, alles is mogelijk! Het enige wat ik heb veranderd zijn de hoorntjes en het staartje. Deze heb ik een andere kleur gegeven, anders zou het voor mijn gevoel teveel roze worden. 

Het girafje is 22 cm hoog geworden en daarmee echt een leuke blikvanger voor in de babykamer. En je hebt haar ook binnen een mum van tijd gehaakt. Ik heb er drie uur over gedaan. Van het eerste voetje tot het borduren van de ogen. 

Tip: zorg voor een grote stopnaald. Mijn naalden die ik normaal gebruik voor het in elkaar zetten van Amigurumi's waren veel's te klein voor dit grove garen. Hierdoor ben ik wat langer bezig geweest. 

Pluspunt: de hoeveelheid garen die je bij dit pakket kreeg is heel ruim! Vaak hoor ik dat veel haaksters garen te kort komen bij pakketten, maar dat was bij dit pakket echt heel netjes. De bol Milano is 200 gram en na het haken van het girafje had ik nog 105 gram over. Ik zou er dus zelfs een tweede van kunnen haken! Dus dames, wees niet bang om te kort te komen.

Al met al een heel leuk pakketje dus. Voor €9.95 kan je dit leuke haakpakketje in verschillende kleuren hier bestellen.  Mocht je net als ik liever met de Clover Soft Touch haken, dan kan je deze ook bij haar bestellen. Naast haakpakketten bied ze ook mooie bollen katoen, haakboeken, accessoires, brei benodigdheden en zelfs leuke workshops aan. Ik zou zeggen, neem snel een kijkje!

Dit artikel is in samenwerking met Webwolwinkel geschreven. 
Wil je ook samenwerken? Lees dan mijn Disclaimer en contact pagina door.

You May Also Like

7 Reacties

 1. Het ziet er wel heel leuk uit. En eigenlijk ook niet duur. Ik kan helaas niet haken anders zou ik zeker zo eentje bestellen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze is leuk geworden. Leuk om zo'n review te mogen doen. Je haakt vlot zeg.. en een bamboe naald lijkt mij ook niet zo prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettend leuk girafje :-))))))
  Ook hele leuk dat je dit mocht proberen en te reviewen.
  Bovendien had je het ook nog eens nel gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze is lief!
  Leuk dat je een review mocht doen en dan nog zelf de keuze mogen maken ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat leuk is dit girafje!!! En ook leuk dat je zo'n leuke samenwerking mocht doen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥