Welkom herfst

by - september 27, 2016

Ondanks dat wij van het weekend in een theetuin onder het genot van een cappuccino en een stukje zelfgebakken appeltaart genoten van het mooie weer, is het toch al echt herfst! Officieel is het herfst, maar de temperaturen lijken het hier nog niet echt mee eens te zijn. Eigenlijk vind ik het best wel lekker zo'n lange nazomer. Het voorkomt dat je van September tot en met April in een lange herfst periode valt, want laten we eerlijk zijn: de winters zijn niet meer wat ze geweest zijn. 


Terwijl de lucht nog vaak helder blauw kleurt zie ik de eerste kastanjes en eikeltjes alweer liggen. Ook vallen voorzichtig de eerste herfstblaadjes van de bomen. De bloemen gebruiken hun laatste beetje energie en de spinnen vinden hun weg naar binnen. Het seizoen van warme plaidjes, kopjes thee en warme chocolademelk, de eerste pepernoten en de gezellige kaarsjes is weer begonnen. Hopelijk kan ik straks ook weer genieten van mijn geurkaarsjes en geurbrandertje, want vandaag de dag wordt ik hier helaas nog steeds een beetje misselijk van. 

Ja, deze herfst zal anders zijn dan de vorigen. De lange wandelingen worden achterwege gelaten en zelfs de mooie natuurfoto's zullen minder worden. Langzaam trek ik mij terug in ons fijne huisje. Door de nesteldrang wordt alles wat vaker opgeruimd en schoon gemaakt. Alles wordt voorbereid op de komst van onze kleine. Want nog maar 7 weekjes en een paar dagen en dan is het al zover.


Om toch nog een beetje in die herfst sfeer te blijven maakte ik een nieuwe lay-out voor Kersenbloesems. Een fijne, lichte en vooral rustige lay-out. Eentje die de herfst subtiel weer geeft maar niet te aanwezig is. Oh jongens hoe ik toch eerder al die drukke en donkere lay-outs mooi vond is mij nu echt een raadsel! Voor nu ben ik er weer tevreden mee en mag deze fijn een paar maanden blijven staan. Ondertussen roepen de gehaakte voetenzak en andere handwerkjes mij, het seizoen van het handwerken is voor mij echt weer begonnen. En voor jouw? 

You May Also Like

5 Reacties

 1. Leuk je nieuwe layout! Ik kan altijd zo fijn genieten van de herfst<3
  Bij ons gaan de aankomende maanden in het teken staan van de verkoop & koop. Qua (papier)dingen regelen, verhuisdozen inpakken tot alles regelen. Zin in, hoewel het zeker een drukke tijd gaat worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herfst vind ik altijd wel mooi, maar ik mis toch wel de echte witte winter! Ps je layout is leuk, maar dat wist je al.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie layout hoor :-). Ik ben niet zo'n herfsttype. Ik kruip dan ook graag lekker weg in huis :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap, die nieuwe look voor je blog. Ik vind het wel leuk om nog een beetje na te genieten met het mooie (droge!) weer. Eigenlijk hoopte ik dat het hierdoor ook langer zou duren vooraleer mijn lichaam nog meer zou protesteren maar blijkbaar heeft dat wel door dat het herfst is.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥