Zwangerschapsupdate | Week 29 & 30

by - september 12, 2016

Zoals vele al tegen mij zeggen, de tijd gaat snel! Niet alleen zitten wij alweer in September, ook ben ik alweer 30 weken zwanger. En dit was voor mij toch wel een soort van grens. Als eenmaal die drie maar in zicht zou zijn, zou het voor mijn gevoel vast wel sneller gaan. En dat gaat het!


In het begin van mijn 29ste week mocht ik nog even genieten van alle rust en natuur rondom ons vakantie huisje. Eigenlijk was het veel's te warm om iets te doen, dus zoals je al kon zien bleven we lekker veel in de schaduw in onze tuin. Als we wel iets gingen ondernemen dan ging het een tandje langzamer. Vaak kreeg ik van personeel, bediendes en kassière's te horen dat ik het wel rustig aan moest doen, zeker met deze hitte. Ze waren namelijk niet ingesteld op een spontane bevalling. Dit werd natuurlijk met een grote knipoog gezegd. Nu was ik dit ook zeer zeker niet van plan, bevallen buiten onze woonplaats tijdens een vakantie. 

Thuis was het eenmaal weer als vanouds. De dagelijkse dingen gingen weer verder, maar ik deed alles nog steeds een tandje lager. Ik merk dat ik sinds een paar weken alles niet meer zo vlug kan en eerder moe ben. De warmte helpt ook niet echt mee. Voor het eerst ervaar ik hoe vervelend het is om vocht vast te houden en dan vooral de irritatie omdat niet alle schoenen meer dicht kunnen. Verder zijn de kwaaltjes een beetje hetzelfde gebleven. De vermoeidheid, maagzuur, lage rugpijn, bandenpijn en s'nachts er een paar keer uit te moeten zijn nog steeds aanwezig. 

Gelukkig kreeg ik deze week mijn decoratie voor boven de commode binnen. Hier hebben wij enkele weken op gewacht aangezien het op wens gemaakt is. Omdat ik een uiltjes thema voor de baby kamer wel erg leuk vond, heb ik heel het internet afgezocht naar een muur decoratie met uiltjes. Het juiste formaat, kleur en uiterlijk vinden is nog een hele klus kan ik je vertellen! Super blij was ik toen ik het eindelijk vond. Het maakt haar kamertje helemaal af denk ik.  Natuurlijk komt hier nog een apart blogje van, maar voor nu een kleine preview.


Week 30


In mijn 30ste zwangerschaps week kreeg ik de uitslag van het bloedprikken bij de Verloskundige. In week 28 moest ik bloed afstaan omdat ze wilden kijken hoe het met de Rhesus factor zou zitten. Ik ben Rhesus Negatief en als de baby positief zou zijn, dan zou dit problemen kunnen geven. Gelukkig is de kleine ook Negatief en is er dus niks aan de hand. Weer een puntje die wij van de lijst kunnen afstrepen. Ook werd mijn bloeddruk opgenomen en gelukkig is deze tot nu toe altijd goed geweest. Mijn gewicht werd genoteerd en daarna werd het tijd om naar de baby te kijken. Ze was mooi gegroeid en mijn baarmoeder zit al 10 cm boven mijn navel. Ook mochten we haar hartje weer even beluisteren. Iedere keer weer vind ik het bijzonder! Ook kreeg ik wat informatie foldertjes over de bevalling mee en vanaf nu mag ik aan een bevallingsplan gaan werken. Spannend!

De rest van de week probeerde ik het rustig aan te doen. Ik merk dat de buik steeds meer in de weg begint te zitten en ook gespannen aanvoelt. Het zijn geen harde buiken, maar meer een ongemakkelijke spanning bovenaan richting mijn borsten. Gelukkig heb ik genoeg hobby's die mij op dit soort dagen bezig houden. Zo haakte ik verder aan een trappelzak, begon ik aan een haakpakketje die ik via een samenwerking kreeg en schreef ik een paar letters in Kalligrafie.  


Ook kon ik rustig mijn uitzetlijstje voor de baby(kamer) bijwerken. Eens in de twee weken komen wij wel bij de Prenatal en altijd verlaten wij de winkel met een paar dingetjes voor de baby of voor op de babykamer. Deze week kocht ik een luieremmer voor op haar kamer, geen idee of dit ding echt handig in gebruik is maar de gedachte dat we bij iedere verschoonbeurt de luier buiten in de afval ton moeten gooien, nee dan probeer ik liever eerst een luieremmer uit. Ook kochten we een dekentje voor haar wiegje, slofjes en een kraampakket. Dit pakket heb ik nog mooi dicht laten zitten en gelijk bovenop de kast gezet. Gevalletje wil-ik-nu-nog-niet-zien hihi. Behalve de goede controle een niet hele bijzondere week dus, maar jongens... ik ben al 30 weken zwanger! Nog maar 10 weken te gaan dus..

You May Also Like

9 Reacties

 1. de babykamer ziet er vast al prachtig uit, veel succes met de warmte.
  is vast niet leuk nu met dit weer voor jou/jullie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb gehoord inderdaad dat het zo warm is bij jullie, komende week ook nog! Wat gaat de tijd snel trouwens: nog maar 10 weken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, het einde een beetje in zicht! Ik weet nog goed dat ik het toen echt wel genoeg vond (en kreeg uiteindelijk ruim 2 weken extra en de 2e keer 2 weken). Succes met de laatste lood(jes). Je hebt een prachtige buik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alweer 30 weken! Wat gaat de tijd snel! Wat leuk dat jullie steeds dingen kopen en niet alles in een keer :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 30 weken, oh jee dat gaat snel. Gelukkig was alles goed met het bloed. :) DE kwaaltjes zijn niet zo leuk om te horen. En verlang je al omdat babytje vast te houden?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaat super snel. Fijn dat alles goed is. De luieremmer gebruiken we om badje te legen en te vullen. En we hebben er zo 1 met afsluitbare zakjes voor de luiers.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 30 weken alweer!! dat gaat zeker snel Michelle.
  Kan je nagaan hoeveel er is de afgelopen tijd veranderd is.
  Heerlijk dat alles goed gaat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn gevoel is zo anders dan de werkelijkheid, ik heb het gevoel dat je gister vertelde dat het gelukt was. Maar als ik nu je foto zie word dat gevoel even snel onderuit geholpen! Een hele mooie foto van je! Je ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥