Zwangerschapsupdate | Week 31

by - september 19, 2016

De vaste bezoekers had het misschien al opgemerkt. vandaag staat er alleen een update over mijn 31ste zwangerschaps week. Normaal zet ik één update per twee weken online. Vanaf nu ga ik het ietsjes anders doen. Ik merk dat ik steeds meer te vertellen heb rondom mijn zwangerschap, voorbereidingen en ideeën. En laten we vooral de foto's niet vergeten, want ook de camera heb ik regelmatig weer in handen. Met al dit beeldmateriaal en inspiratie worden de blogjes vaak te lang, waar ik dan weer niet zo van houd. Daarom kort ik ze meestal in, maar de laatste tijd heb ik het gevoel dat ik dan niet alles vertel. En dit vind ik jammer, zeker omdat ik deze updates wil bewaren voor later. Dus vanaf nu staat er iedere week één update online en deze week eventjes twee om het te overbruggen.


Week 31 begon gelijk al goed, wij hadden de groei echo in de agenda staan. Tijdens deze echo wordt er gekeken of je kindje wel goed groeit. Hierbij worden de afmetingen van de armpjes, benen en hoofdje gemeten en in een grafiek gezet. In deze grafiek zijn er drie lijnen zichtbaar. Onder gemiddeld, gemiddeld en boven gemiddeld. Met een kruisje worden de afmetingen van ons kindje aangeduid. Bij de twintig weken echo was ze telkens al iets boven gemiddeld, niet veel maar wel iets. En tijdens de echo werd weer eens duidelijk dat onze bewegelijke dame ook wel van lekker eten houdt. Ze is iets boven gemiddeld en is deze week al 1680 gram, terwijl 1500 gram gemiddeld is. Gelukkig is dit helemaal niet erg en juist een teken dat ze het super goed doet. Dit verklaart gelijk die enorme buik van mij denk ik. Haha nee hoor, de verloskundige vond alles er normaal uit zien. Naast de goede update kregen wij gelijk weer twee foto's mee, altijd leuk!


Omdat ik graag mijn groeiende buik nog eens in de natuur wilde vastleggen, gingen wij zondag wandelen in een bos vlakbij. Het zou geen lange wandeling worden, want daar heb ik helaas te weinig energie en teveel ongemakken voor, maar eventjes dat uurtje in het bos zijn was al heerlijk. Natuurlijk mocht de camera ook mee en maakten wij een paar mooie foto's.
Verder was het vooral rustig aan doen deze week, aangezien het tropische warm was. Op zich kon ik mij nog goed redden met de hitte, maar het vocht vasthouden en de gebroken nachten waren toch wel minder grappig. Regelmatig zat ik met een koud voetenbadje voor mij, gevolgd door een verkoelende voetenbalsem - die van de Rituals is echt een aanrader!- Ik zal blij zijn als de herfst begint en ik mijn fijne en ruime Dr. Martens weer aan kan. Lekker onder een warm plaidje met een kop warme thee of chocolademelk met een handje pepernoten. Nee dit warme weer vind ik toch echt niks.

You May Also Like

5 Reacties

 1. Zo fijn dat het allemaal goed gaat! Je mag erg trots zijn op zo'n mooie buik. Mooie foto's. En ik vond het ook echt TE warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's! En wat fijn dat het goed gaat. Nog even geduld...de herfstregens komen sneller dan je lief is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat alles goed gaat en ze zo goed groeit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's hebben jullie gemaakt. Ze groeit precies heel goed. Nu is het aftellen hé. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt mooie foto's je word zoooo volwassen. Sorry val in herhaling (A)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥