Zwangerschapsupdate | Week 32

by - september 22, 2016

Zoals ik in mijn vorige update al schreef, ga ik nu een zwangerschapsupdate per week schrijven i.p.v één keer in de twee weken. Dit omdat ik merk dat ik vaak toch wel meer te vertellen heb dan dat ik in één klein blogje kwijt kan. In week 32 gebeurde er ook genoeg. Zo maakten wij kennis met onze kraamzorg, hadden wij een zwangerschapsfotoshoot, deed ik de eerste baby wasjes en maakten wij wat beslissingen. Lees je weer mee?


Allereerst; Wauw!  Wij zijn alweer 32 weken in verwachting! Zo bizar als je na gaat dat ik nog heel goed weet dat ik die ene positieve zwangerschapstest in handen had. En dat was halverwege maart, moet je na gaan wij zijn gewoon een half jaar verder! Een half jaar zwanger zijn, hoe bijzonder eigenlijk. Wel moet ik zeggen dat ik goed kan merken dat alles wat zwaarder wordt. Alles kost meer energie en dat is soms best even wennen. Maar de kleine meid doet het hartstikke goed dus ik heb vaak het gevoel dat ik niet mag klagen. En dat is ook eigenlijk zo, deze zwangerschap verloopt zoals de boekjes ze beschrijven en tot nu toe is er -gelukkig- niks raars of ernstigs voorgevallen.

Met deze 32 weken kan ik ook merken dat de nesteldrang langzaam boven komt borrelen. Ik heb eerder de neiging om dingen schoon te maken, op te ruimen en de eerste baby wasjes zijn trouwens ook een feit! Terwijl het zonnetje lekker scheen wapperden buiten de hydrofiel doeken droog. Een paar dagen later waste ik ook alvast de witte kleertjes en rompertjes uit. Ik wil graag alles gewassen en gestreken voor week 36 in de kast hebben liggen. En als ik op dit tempo door ga, dan gaat dat zeker lukken.


Met deze nesteldrang komt ook langzaam wat druk om de hoek kijken. Aangezien wij nu de 33ste zwangerschaps week in gaan begint het toch tijd te worden dat wij wat dingen gaan beslissen rondom de geboorte, geboortekaartjes en dat de laatste dingen in huis worden gehaald. Gelukkig hebben wij hier nog wel een aantal weken voor, maar het is toch fijn als je een beetje een beeld hebt van wat je graag wilt. Zo heb ik eigenlijk al wel besloten dat ik thuis wil bevallen, zonder pijnbestrijding. Een grote beslissing, net zoals haar naam. Eigenlijk hadden wij dit al wel tijdens onze vakantie besloten maar nu we haar naam ook dagelijks hard op zeggen wordt het toch wat echter. Een fijn gevoel, hier hoeven wij tenminste niet meer over na te denken.


Over nadenken gesproken, een weekje geleden besloot ik ineens dat ik toch nog een zwangerschapsfotoshoot wilde houden! Ik dacht dat ik mijn wekelijkse buikfoto's wel voldoende zou vinden, maar ineens begon het te knagen. Gelukkig had de fotograaf - de meneer die ook onze trouwfoto's heeft gemaakt- nog wel een plekje vrij en zo stond ik afgelopen vrijdagavond voor een groot, zwart doek. De foto's zijn heel gaaf geworden en natuurlijk krijgen ze nog een eigen blogje hier op Kersenbloesems, maar voor nu een kleine preview.

En als dat allemaal nog niet spannend genoeg was, hadden wij ook nog de intake met onze kraamzorg. Een hele aardige mevrouw kwam even uitleggen wat wij konden verwachten en ze vroeg of er nog specifieke eisen of vragen waren. Erg fijn dat ze deze huisbezoekjes doen, want zo krijg je gelijk een beter beeld bij kraamzorg. Bij een eerste kindje weet je gewoon niet zo goed wat je kan verwachten, althans dat heb ik. Die paar vragen wat ik had kon ik stellen en samen liepen we de inventarisatie rondom de komst en de verzorging van de baby langs. Nu wist ik eigenlijk al wel dat ik bijna alles in huis had, maar die bevestiging is toch fijn. Het is nu even wachten tot de Zensy kruiken weer in de winkels liggen en dat wij de laatste dingen voor de geboorte in huis halen en dan is alles compleet.

Het was een productief weekje dus. Op naar mijn 33ste zwangerschaps week!

You May Also Like

5 Reacties

 1. Wat een leuke foto, ik ben benieuwd naar de anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaat snel he en je hebt geluk het blijft nog zonnig dus je kan alles nog wassen. :) Oh ik ben ook benieuwd naar de foto's en deze vind ik eigenlijk al heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op zulke momenten ben ik wel heel benieuwd hoe het hier zal gaan wanneer het ooit mag lukken. Ik loop natuurlijk van het begin al in het ziekenhuis. Dus alles is anders, plus wat complicaties waardoor het zoizo ziekenhuis gedoe word. Dus zelf je hulp uit zoeken waar je ook je echos krijgt zit er niet in... Soms wel jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf dat je foto's hebt laten maken! Super voor later. Fijn om te horen dat alles goed gaat, het komt nu zo dichtbij alweer! Gelukkig heb je inderdaad nog even om de laatste dingen te doen/regelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het gaat ook echt snel Michelle en heerlijk zoals je ervan geniet.
  Mijn bevallingen zijn alweer jaren terug maar ik weet het nog als de dag van gisteren :-) Geniet nog lekker even van het zwanger zijn en ja, het is ook lekker als je als je weet wat je wilt en dat het op tijd klaar is :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥