Zwangerschapsupdate | Week 33

by - september 30, 2016

Zo had ik de voortgaande weken genoeg te vertellen en zo belandde ik in een rustige week. Niet helemaal volgens eigenlijk keus maar ach. Deze week bestond uit twee gezellige bezoekjes, een controle bij de verloskundige en babywasjes.

Laat ik maar gelijk met de controle bij de verloskundige beginnen. Dit keer was de eerste keer dat wij met de auto gingen. Het is zo'n 25 minuten fietsen vanaf ons huis, maar ik merk dat fietsen steeds minder prettig wordt. Naast dat ik nu echt een sloom slakje ben krijg ik er ook vaak harde buiken van. Niet fijn, dus de beslissing was al snel gemaakt om met de auto te gaan. Als eerste kreeg ik mijn bloedwaardes terug. Geen zwangerschapsdiabetes, heel fijn! Alleen mijn ijzer was wat laag en mijn bloeddruk iets verhoogd. Dit kon wel eens verklaren waarom ik mij de laatste paar dagen niet zo goed voelde. Het zat allemaal net op het randje dus ze besloten het nog even aan te kijken. Daarna was het tijd om naar de kleine te gaan kijken. Mevrouw was mooi gegroeid en drukt echt al op mijn maag en longen, maar dat wist voelde ik al wel. We bespraken wat dingetjes rondom de geboorte en stonden voordat we het wisten alweer buiten.


Het advies was om appelstroop op brood te smeren, multi vitamines te slikken en wat extra fruit en groente te nemen. Voor de hoofdpijn moest ik toch echt paracetamol gaan gebruiken. Iets waar ik niet zo blij mee ben, maar vooruit. Een paar dagen later voelde ik mij gelukkig al een stukje beter. Misschien was het gewoon een dipje. Met deze nieuwe energie besloot ik om wat baby wasjes weg te werken. Niet omdat het moet, maar omdat ik er gewoon zin aan had. Het idee dat ik nu alle witte en gekleurde baby wasjes - op de dekentjes na dan- gehad heb, vind ik erg fijn. Het strijken was wel even een klus, maar daar ben ik dan ook wel weer een pietje precies mee. Nu is het wachten tot de gekleurde baby was droog is en dan kan het strijken weer beginnen. Dan nog wat dekentjes en dan is echt alles schoon en gestreken. Een fijn gevoel.

Naast de baby wasjes en wat extra taken in het huis heb ik vooral veel rust genomen. Alles wordt per week zwaarder en lastiger vol te houden. Gelukkig had ik twee gezellige bezoekjes van vriendinnen voor de afleiding. Zij konden gelijk de babykamer bewonderen, want deze is nu zo goed als af. Als ik het bedje weer heb opgemaakt en de box eruit heb gehaald, zal ik hier ook foto's van haar kamertje plaatsen. Belooft! Al met al een niet hele spannende week, maar iedere week is er weer eentje minder.. 


You May Also Like

2 Reacties

  1. Gelukkig dat alles op kwaaltjes na goed gaat. En wat vliegt de tijd. Vind ik ook als ik naar stijn kijk. En dat is alleen maar prettig dat de was al klaar is. Ik had het gelukkig ook bijna allemaal gedaan toen stijn onverwachts bij 35 weken al kwam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een kleurige wasjes, ziet er heel gezellig uit. Wel vervelend van die kwaaltjes hopelijk blijven die even weg. Vind maar knap hoe je het tot nu toe allemaal doet.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥