Gehaakt baby vestje

by - oktober 13, 2016


Laatst schreef ik al dat ik een leuk gehaakt vestje op het oog had om nog te maken. Ik zou eigenlijk wachten totdat de voetenzak af is, maar al snel werd er een bolletje Stylecraft in de kleur Silver bij gepakt. Een leuk projectje voor tussendoor dacht ik zo. En dat was het! Ondanks dat ik nog nooit een kledingstuk heb gehaakt, was dit leuke vestje binnen twee middagjes gehaakt.Het patroon is van Wolplein en is heel makkelijk te volgen. Iedereen die de basis steken kent zou dit leuke vestje kunnen haken. Ik heb alleen wat steken aangepast. Zo heb ik voor het lichaam-stukje de Stersteek  uitgekozen. Een leuke steek voor de afwisseling.


Als afwerking haakte ik een donker grijs randje rondom de mouwen en naaide ik er een witte knoop op. Het vestje kan dus ook een stukje dicht, wel zo lekker voor de koude dagen. Het oplettende oog ziet misschien al wel dat de voorkant van vestje niet helemaal recht is. Een klein foutje - waar ik later pas achterkwam- zorgde ervoor dat de voorkant iets scheef loopt. Hierdoor kan het vestje ook niet helemaal netjes dicht.  Ach, een schoonheidsfoutje. Als onze kleine meid dit vestje straks aan heeft zie je het waarschijnlijk niet eens..  Nu nog bedenken of ik er nog eentje zal haken, want het is toch wel erg leuk om te doen!

You May Also Like

12 Reacties

 1. Ik vind hem toch wel heel leuk geworden, en dat schreeflopen valt ni op als je niks zegt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, wat super schattig! Er zijn zoveel leuke babyvestjes, slofjes en andere kledingstukken te haken, daar kun je jaren mee zoet zijn, misschien is een ander modelletje wel een leuke uitdaging? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi! Moet zo leuk zijn als je dit zelf kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk en mooi vestje. Dat scheeflopen valt niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi gemaakt Michelle. Wat een snoepie.
  Prachtige kleur en heel mooie steek.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wow, echt enorm schattig!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg leuk! Enne, babykleding is altijd zo lekker snel klaar. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is echt mooi geworden Michelle. Door de sobere kleur komen de steken nog knapper naar voren én dat symmetrische effect heeft ook wel iets. Veel kans dat mensen gaan denken dat het opzettelijk is gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥