Mijn haak & brei projecten voor de baby

by - oktober 05, 2016

Sinds dat wij een kinderwens hadden had ik mijzelf voorgenomen om wat leuke dingentjes voor de kleine te gaan haken en breien. Ik begon er mooi op tijd mee, want eerlijk gezegd brei ik niet zo snel. Niet wetende dat het traject naar een zwangerschap meer als een jaar zou duren, bleven de meeste projecten na een tijdje in de kast liggen. De motivatie was weg. Nu ik 33 - bijna 34 - weken zwanger ben, besloot ik eens al mijn haak en brei projecten erbij te pakken. Want wat is bijna af en wat verdiend nog wat extra aandacht?

De gehaakte voetenzakDeze leuke, roze voetenzak begon ik zes weken geleden. Niet wetende dat het zo'n grote klus zou worden haakte ik nogmaals enthousiast met de Wafelsteek. Inmiddels heb ik 117 cm gehaakt -wat een eind hé?!- en ben ik begonnen aan de gaten voor de riempjes van de Maxi Cosi.  Daarna moet ik nog 25 cm en dan kan ik er een voering in zetten. Het is nog eventjes volhouden dus, maar het wordt wel erg gaaf! Ik zie onze kleine meid er al heerlijk in liggen, lekker beschermd tegen de herfst kou.

De gebreide trappelzakDeze heb ik nog nooit op Kersenbloesems laten zien geloof ik. Zijn voorganger in een mooie, grijze kleur heb je al wel kunnen zien. Ik was er al erg ver mee, maar  ik stoorde mij aan wat fouten. De grijze trappelzak werd uitgehaald en er werd nieuw garen besteld. Op zich werkte het Stylecraft Special Dk garen erg fijn, maar ik wilde toch graag met katoen herbeginnen. Stylecraft  Cotton werd het dit  keer. Een hele fijne, zachte draad die hopelijk lang mooi zal blijven in de was. 

Het voorpand heb ik inmiddels af en nu is het de beurt aan het achterpand. Deze krimpt alleen onwijs in elkaar, ik twijfel nog of ik dit uit zal halen of dat ik het erop gok. Op zich zou het met het opspannen goed moeten komen en qua tijdsdruk zou dit ook een betere oplossing zijn. Ik zou namelijk graag onze kleine meid hier na de geboorte in zien liggen. Het patroontje - en voorbeeld van het voorpand- kan je hier vinden.

Het kabel baby dekentjeEn dan tot slot het gebreide kabel dekentje. De vaste bezoekers kunnen deze zich vast nog wel herinneren. Met veel goede moed begon ik hieraan, het was ook gelijk een geheugensteuntje dat het allemaal wel  goed zou komen. Ik schreef er meerdere blogjes over. (1) (2) (3) (4)  Maar na februari dit jaar heb ik haar niet meer in handen gehad. 

Eerst was het idee om deze in de kinderwagen bak te gaan gebruiken en later zag ik het dekentje al mooi hangen op het laddertje in haar kamertje. Wat ik er ook mee wil gaan doen, ze is nog lang niet af. Momenteel is ze 48 cm lang, er moet dus nog wel een heel eind gebreid worden. Of dit nog voor haar geboorte gaat lukken, geen idee..


Een paar grote  en tijdrovende projecten dus. Eigenlijk heb ik nog een haakpatroon voor een dekentje op het oog. Samen met een heel schattig gehaakt vestje, maar het doel is om eerst de gehaakte voetenzak af te maken en dan dat leuke, gebreide trappelzakje. Met nog maar 6 weken op de teller zal dit krap aan worden, tijd voor nieuwe projecten is er misschien niet. Al moet ik natuurlijk ook nog wel wat te doen hebben in en na mijn kraamweek ãƒƒ

Waar ben jij momenteel mee bezig?

You May Also Like

8 Reacties

 1. Ik borduur veel, maar nu het kouder word. Word de groene deken en eerste vestje weer opgepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om te zien wat je allemaal aan het maken bent. Ik geniet erg van je blogjes en ik vind het super leuk om je zwangerschap te kunnen volgen.
  Ik ben zelf bezig met een fuchsia roze gehaakte omslagdoek, hij is af maar ik moet de draadjes nog even weg werken. Het volgende project wordt een omslagdoek van glitterwol (van de action). Je kunt nooit genoeg omslagdoeken hebben :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, leuke projecten hoor! Binnenkort krijg ik een dagje haakles. Hopelijk kan ik dan ook wat gaan maken. Ik vind het zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie projecten! Zelf haak ik eigenlijk alleen maar, terwijl ik jouw gebreide projecten ook zo leuk vind! Misschien toch maar eens proberen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat lijkt me dat fijn om op deze manier voor jullie kindje bezig te zijn. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke en mooie dingen ben je mee bezig. Trouwens ik had in en na de kraamweek compleet geen moed. De dagen gaan zo snel. Maar misschien dat het bij jou heel anders is, ik hoop het voor je want vooral die kabeldeken is zo mooi. En bij mij was stijn er nu al bijna (week 35). Maar hoop dat jullie meisje niet zo eigenwijs is en lekker nog even blijft zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Stuk voor stuk heel mooie dingen die je aan het maken bent. Het hoefs ook niet allemaal af voor de baby geboren is, toch? Maar oh wat zul je een plezier gaan krijgen van al die dingen.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. stuk voor stuk mooie projecten die je aan het maken bent. Top!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥