Pregnancy Questions #3

by - oktober 17, 2016

Ik kwam deze 'Pregnancy Questions' tag al een hele tijd geleden tegen bij Little Wonder WorldNatuurlijk schrijf ik iedere week wel een stukje over mijn zwangerschap, maar door middel van deze vragen kijk je soms net eventjes anders naar dingen. Ik denk dat het super leuk is om dit soort vragen later nog eens terug te lezen, dus ik ga er lekker mee verder. In mijn 14e zwangerschaps week zette ik de eerste Pregnancy Questions online, met mijn 25ste week de tweede en vandaag is het tijd voor het derde en laatste gedeelte! Lees je mee? 

➳ Hoe ver ben je nu?
Ik ben vandaag 35 weken en 4 dagen zwanger, ik zit dus in mijn 36ste week 

➳ Hoeveel ben je al aangekomen? 
Ik ben sinds deze zwangerschap 14,2  kg aangekomen. 

➳ En wat is je buik omvang?
120 cm
➳ Zwangerschapskleding?
Ja! Vanaf week 11 eigenlijk al. ´Normale´ kleding past echt niet meer. Voor mij alleen dus nog maar zwangerschapskleding. Naast dat het lekkerder zit, staat het ook veel mooier.

➳ Striae?
Nee nog helemaal niets! Ik vind het wel bijzonder, maar ik heb geen enkel streepje gekregen..

➳ Slapen?
S´middags en s´avonds. De dagen worden zwaarder en daarom ga ik - als het kan - s'middags even liggen. S'nachts slaap ik minder goed. Een paar weken terug werd ik telkens van het kleinste geluidje wakker en moest ik twee keer per nacht naar de wc. Vandaag de dag moet ik drie keer per nacht eruit, maar slaap ik verder wel weer wat beter. Ik zie het maar als een goede oefening voor straks als ze er eenmaal is..


➳ Mis je iets?
Het gaan en staan waar je wilt. Fietsen maar ook wandelen is minder prettig geworden en hierdoor ben ik vaker thuis te vinden. Niet heel erg op zich, maar ik had toch wel gehoopt dat dit nog eventjes weg zou blijven. Ook ben ik minder mobiel door die grote buik. Even wat oppakken, langere tijd zitten of lekker liggen is er niet meer bij. Kortom, ik zal blij zijn als ik mijn eigen - of iets wat er meer op lijkt- figuur terug heb.

➳ Geslacht?

Nog steeds een meisje.➳ Beste moment van deze week?
Het afronden van de gehaakte trappelzak voor haar. Er komt nog een uitgebreider blogje hierover, maar wat was ik trots toen ik eenmaal de trappelzak helemaal af voor mij had liggen. Het heeft heel wat uurtjes gekost!

➳ Slechte moment van deze week?
De dagen dat de kwaaltjes en pijntjes het ergste waren. Mijn rugproblemen spelen weer op, tel daar maagzuur, niet lekker kunnen zitten, een drukke baby die tegen mijn ribben aan ligt bij op en dan heb je niet zo'n geweldige dag.

➳ Voel je al je kindje bewegen?
Jazeker! In week 20 voelde ik haar voor het eerst  Wat eerst trillingen waren, werden kleine schopjes en vandaag de dag wiebelt mijn buik vrolijk alle kanten op. Iedere dag voel ik haar, gelukkig heb ik mij hier nog nooit zorgen over hoeven maken. Soms is het echter ook best pijnlijk, vooral als ze zich omdraait of voor de zoveelste keer tegen mijn ribben aanligt/schopt.

➳ Food cravings?
Terwijl het de vorige keer nog zoute dingen waren, kan ik nu geen genoeg krijgen van zure producten. Ik heb nog nooit zoveel mandarijnen en sinaasappels gegeten denk ik. Oh en melk.. Liters melk gaan er hier de laatste tijd doorheen ..


➳ Iets dat je misselijk maakt?
Het misselijk worden en overgeven lijkt onder controle te zijn, gelukkig! Heel af en toe valt mijn ontbijt er nog wel eens verkeerd in, maar verder heb ik hier gelukkig weinig last meer van.➳ Kwaaltjes?
Maagzuur, een zere rug, opgezwollen en pijnlijke handen, vermoeidheid en een vervelende druk op mijn blaas en bekken. Gelukkig kan ik het rustig aan doen, anders was de lijst nog wel langer geweest ben ik bang. Het hoort er helaas allemaal bij, maar gelukkig is het einde nog wel een keer in zicht.

➳ Navel in of uit?
Naar buiten. Ik heb ook mijn (zwangerschap)navelpiercing eruit gehaald. De huid erom heen stond helemaal strak en was erg gevoelig. Ondanks dat het staafje lang genoeg was, was het gewoon een heel vervelend gevoel. Hopelijk groeit ie niet dicht de komende weken..

➳ Waar kijk je nu naar uit?
Het moment dat wij onze dochter voor het eerst mogen ontmoeten 

You May Also Like

6 Reacties

 1. Leuk om op deze manier je zwangerschap met je mee te beleven. Nog een paar weekjes, die befaamde laatste loodjes. Succes, sterkte en vergeet niet er van te genieten...
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen :-). En ik snap helemaal dat je het meeste uitkijkt naar je dochter :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog maar even!! Geniet er nog even van! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie vragen en erg leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om dit te lezen Michelle :-)
  Voor mij is het alweer even terug maar bij de vragen die hier stonden viel ik toch ook weer even terug :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥