Zwangerschapsupdate | Week 35

by - oktober 14, 2016

Allereerst een klein berichtje vooraf. Mijn vaste bezoekers hebben vast wel gemerkt dat de laatste tijd mijn artikelen veel of alleen maar over mijn zwangerschap en ons aanstaande ouderschap gaan. Het is nooit bewust mijn bedoeling geweest om een mama-blog te worden. Echter, met alle voorbereidingen en kwaaltjes die gaande zijn, is er soms weinig ruimte voor iets anders. Alles draait nu gewoon even om onze kleine meid en hoewel ik zie dat deze blogs goed worden gelezen, hoop ik toch dat jullie dit niet vervelend vinden. Ik weet zeker dat de fijne natuurfoto's en vele handwerk blogjes ooit weer terug komen, maar voor nu richten wij ons lekker op onze kleine meid. Want over minder als 5 weken is het al zover!


Ondanks dat de herfst één van mijn favoriete seizoenen is, brengt ze ook kou en vocht mee. Dit is heerlijk voor een luie zondag op de bank maar minder fijn voor mijn rugklachten. Gelukkig ga ik nu één keer per twee weken naar de Fysiotherapeut en is het hiermee nog aardig onder de duim te houden, maar fijn is anders. Daarom is mijn agenda minder vol ingepland. Normaal zou ik hiervan balen, vandaag de dag vind ik het prima. Ik rommel wat in het huis, ik ruim op en maak schoon, ik knuffel met de dieren, kijk een serie, besteed aandacht aan mijn blog en handwerkjes en rust s'middags eventjes uit. En op de één of andere manier vliegen de dagen voorbij! 

In week 35 hadden wij onze laatste informatie avond. Eentje die over het geven van Borst- en flesvoeding ging. De verschillen, de voor- en nadelen en hoe en wat werd allemaal uitgelegd. Ik was vooraf een beetje bang dat deze avond niks voor Chris zou zijn, maar achteraf gezien vonden wij dit allebei de leukste informatie avond tot nu toe! Wij hebben in totaal 3 informatie avonden van Zwanger in Twente bijgewoond en ik kan het iedereen aanraden! Het kost je anderhalf uur van je tijd, het is gratis en je doet altijd wel wat nieuwe kennis op. Omdat het losse avonden zijn, heb je telkens een ander groepje. Hierdoor bouw je geen band op met je mede cursisten, dit is dan wel weer jammer. Maar verder kan ik het alle zwangeren echt aanraden!


Zoals ik al eerder aangaf, breng ik mijn weken rustig door. De laatste anderhalf week kan ik merken dat de kleine begint met indalen en dit geeft een vervelende spanning op mijn blaas en bekken. Fietsen maar ook wandelen begint hierdoor ongemakkelijk aan te voelen. Een mooi moment om mijn handwerk projecten af te maken. Maar ook om de enveloppen voor de geboortekaartjes alvast te gaan schrijven! Deze week mocht ik zes proefdrukjes ontvangen en beide kozen wij voor dezelfde kaart, grappig want ik had deze kaart eigenlijk niet zo snel bij ons gezocht. Deze drie kaarten zijn het dus duidelijk niet geworden. De overige twee had ik opgemaakt met haar naam, dus die kan ik helaas niet laten zien.Naast de keuze voor het geboortekaartje hebben wij afgelopen weekend ook de box opgezet! Deze box kochten wij al in week 12. Heel erg vroeg, maar via Marktplaats konden wij hem overnemen voor een leuk prijsje. Omdat onze woonkamer niet super groot is, wilde ik tot week 35 wachten met het opzetten van de box. En wat was dit moeilijk! Ik was zo benieuwd hoe het zou staan. Het was even passen en meten, maar de box staat nu gezellig naast de bank. Het is even wennen, maar na een paar dagen vond ik het al heel gezellig staan! Heel af en toe wil de kat er nog wel eens in gaan, maar als je haar roept dan springt ze er al gelijk uit. Mocht dit vaker worden, dan ga ik proberen om er ballonnen in te leggen. Maar voor nu zijn wij dik tevreden..

You May Also Like

5 Reacties

 1. Wat ben ik toch benieuwd naar je kaartje en de naam :-). Succes de komende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het juist leuk om je zwangerschapsupdates mee te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk weer een zwangerschapsupdate ! Ik ben erg benieuwd welk kaartje het gaat worden uiteindelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig is je buik! Ja, bij zwangerschappen geldt zeker: de laatste loodjes wegen het zwaarst. Heel veel succes de laatste weken! Ik ben wel heel benieuwd naar haar naam :-)
  Wat betreft de zwangerschapsblogjes: logisch dat dit nu jullie hele leven beheerst! Het meeste vond ik leuk om te lezen, maar soms had ik er ook even geen zin in. Nou, dan sla ik het toch gewoon over? Het is jouw blog en reken maar dat je het later leuk vind om al die berichtjes nog eens terug te lezen, goed bewaren dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben wel heel nieuwschierig naar de naam!!! En dat je blog voornamelijk over je zwangerschap gaat is niet gek. Al is bij mij op de blog gewoon wat meer rust als ik even midden in het traject zit. of er kwalen van heb... Maar bij jouw is het zo feestelijk, dus dat is zo'n fijn verschil.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥