Mommy Monday | Ritme, doorslapen en bezoek

by - december 19, 2016

Al zoekende ben ik nog naar een ritme. Zowel voor de kleine meid als voor mijn eigen. Met haar komst zijn de dagen anders geworden. Er lijken ineens veel minder uren in een dag te zitten en ook mijn vele hobbies staan op een laag pitje. Allemaal heel logische en ook niet erg, maar het zal wel hier op Kersenbloesems te merken zijn. Om te voorkomen dat dit een mama blog gaat worden - hoe leuk het ook is om over haar te schrijven-  heb ik voor mijzelf een soort van indeling gemaakt. Iedere week wil ik proberen om 3 a 4 blogjes te plaatsen en het liefste ook met allemaal verschillende onderwerpen. De ene dag zal je dus iets over mijn creatieve hobby's kunnen lezen en de andere dag zullen er wat natuur foto's langs komen.  

Op de maandag zullen er stukjes over Eleanor en mijn leven als mama verschijnen onder de naam 'Mommy Monday'. Met vandaag haar slaapritme en het gezellige bezoek dat wij mochten ontvangen.


In de derde week met haar merkten wij dat ze steeds onrustiger sliep. Totdat de dag kwam dat ze overdag helemaal niet meer wilde slapen! Dat kan natuurlijk niet. Een baby van haar leeftijd heeft gewoon die slaap nodig en zij, maar ook wij werden er dus niet bepaald vrolijker van. Na een paar dagen wat verschillende dingen te hebben geprobeerd, kochten wij op aanraden via Marktplaats een inbakerdoek.. Een Pacco Piccolo. Met deze doek kan je haar lekker strak inpakken en het idee erachter is dat ze minder bewegingsvrijheid heeft en zichzelf daardoor niet meer wakker houdt. Ook geeft het haar gelijk een geborgen gevoel, iets wat zij erg nodig heeft. De eerste avond en nacht in de doek ging gelijk super! Op de tijdstippen waar wij normaal vele uren met haar bezig waren, sliep ze nu lekker rustig in haar eigen bedje. De volgende dag probeerde ik haar weg te leggen zonder de inbakerdoek, maar dit was helaas geen succes. Sindsdien bakeren wij haar dus in en ze slaapt beter als ooit! Ze slaapt momenteel zelfs zo goed, dat ze vorige week voor het eerst doorsliep! En dat moest deze trotse mama natuurlijk even vastleggen met de mijlpaalkaarten.


De rest van de week verliep rustig. De dagelijkse flesjes werden gemaakt en de luiertjes werden netjes verschoond. Hier en daar maakten wij een wandeling en ook het eerste uitstapje naar de stad was een feit. En op de vrijdag kregen wij wel heel speciaal bezoek. Bezoek van vele kilometers verderop. Bezoek dat kwam om weer even bij te kletsen en om haar te bewonderen. Na een lekker kopje thee verlieten wij samen het huis om in de stad even te gaan lunchen. Samen, maar zonder Eleanor. Zij mocht gezellig Chris gezelschap houden terwijl wij even rustig konden bijkletsen onder het genot van een bageltje bij Bagel & Beans. 

Het eerste bezoekje waarbij de borduurwerken in de kast bleef en het heerlijk over ritme, zwangerschap en het moederschap ging. Want niet alleen onze leeftijd veranderd met de jaren, ook ons dagelijks leven.. Hoe ze het zelf zo mooi benoemde, van borduurvriendinnen naar bordurende (aanstaande) mama's. 

You May Also Like

9 Reacties

 1. Een mooi overzichtje zo en mooi dat je langzaam je ritme hier terug vind. Mommy monday, ik vind hem leuk gevonden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh heerlijk dat ze al heeft door geslapen! Slaapt ze nu nog steeds door? Wij wachten er nog steeds op haha. De ene nacht gaat het beter dan de anderen maar echt door zetten met slapen gebeurd hier nog niet helaas. Agh ooit op een dag niet?
  Een ritme vinden is lastig, maar dat komt vanzelf! Al heb je wel vaak dat als je eindelijk een ritme hebt het weer in de war wordt geschopt door de kleine.
  Leuk trouwens dat je elke maandag een mommy monday gaat doen, ben benieuwd naar je stukjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een mooie foto. Ja het zal wel wennen zijn in het begin. Leuk om zo één dag over je dochter te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je alles nu zo op een rijtje hebt met je blog :-). Ik ben benieuwd naar je nieuwe artikelen!

  Wat fijn dat Eleanor al zo fijn slaapt en wat een lieve foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke foto en fijn dat het bezoek kwam :-) Klinkt heel erg gezellig. En fijn zeg, dat doorslapen. Hopen dat ze het vasthoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een inbakerdoek klinkt goed, die ga ik onthouden voor de verre toekomst haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke update, mooi hoe je vriendin dat verwoordde :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn om te lezen zeg! Fijn dat de kleine Eleanor nu beter doorslaapt met die doek. :-) Blijf dit zo bijzonder vinden en inderdaad een mooie verwoording van je vriendin. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hadden van puckababy ook inbakerdoek. En daarna met tussenstappen afgebouwd naar slaapzak. Echt ideaal. En ze is er echt vroeg bij met doorslapen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥