Mommy Monday | Eleanor is 12 weken

by - februari 06, 2017

Afgelopen zaterdag is ons kleine meisje alweer twaalf weken geworden. Twaalf weken geleden zijn wij dus voor het eerst papa en mama geworden. In deze tussentijd is er veel veranderd, maar toch ook veel hetzelfde gebleven. Maar dat het een heel avontuur is, is wel zeker. Een nieuwe wereld ging er voor ons open, een wereld van luiers verschonen, de eerste flesjes opwarmen en heel veel liefde hebben voor zo'n klein mini mensje. Vandaag blik ik eens terug op die eerste 12 weken, want niet alleen voor ons is er veel veranderd voor Eleanor natuurlijk ook.


Groei


Van een klein hummeltje van 51 cm en 3640 gram is ze nu uitgegroeid tot een lekkere dame van 56.5 cm en 5570 gram. Ze groeit erg goed met haar curve mee en het Consultatie bureau heel niks op te merken, ze doet het gewoon heel erg goed!

Slapen


Wat dat betreft lijkt ze echt op haar moeder, ze kan zo heerlijk slapen tegenwoordig! Vanaf dat ze vier weken oud was, slaapt ze al door. Die echte, gebroken nachten hebben wij trouwens nooit echt mee gemaakt want voor die vier weken kwam ze ook maar één keer per nacht. Maar goed, ze slaapt dus door! Na haar ochtend flesje slaapt ze zo'n drie a vier uur en in de middag twee tot drie uur. Dit is eigenlijk standaard, alleen de avonden verschillen nog wel eens. Soms is ze heel de avond op en gaat ze om half negen naar bed, en andere keren slaapt ze wel tussendoor en gaat ze pas tegen tien uur op bed. Maar eigenlijk ligt ze altijd rond half elf s'avonds wel op bed. En dan horen wij haar de volgende ochtend echt pas om acht uur a half negen.

In het begin sliep ze trouwens niet zo goed! Dit hebben wij met veel vallen en opstaan geleerd. Wij hadden haar graag bij ons op de kamer gehad, maar zij sliep niet goed en ik ook niet. Op haar derde dag hebben wij haar dus al op haar eigen kamertje gelegd. Iets dat tegen mijn gevoel in ging, maar ik was toen echt aan slaap toe! Dit ging eigenlijk best goed. Je leest soms wel van die verhalen dat je kindjes moet laten wennen aan hun eigen kamertje en bedje, dit hebben wij dus nooit gedaan. Het enige wat wij wel hebben gedaan - en nog steeds doen-  is haar inbakeren. Anders slaapt ze niet goed (in).

Voeding


Van een klein hummeltje die met een spuitje 10 ml kreeg om aan de voeding te wennen, drinkt ze nu ruim een liter per dag leeg! Ze krijgt vijf flesjes over de dag en avond verspreid met 180 ml water en 6 schepjes voeding en één schepje Johannesbrood pitmeel. Dit laatste zorgt ervoor dat ze niet zoveel voeding meer terug geeft. Dit hebben wij nu ruim één weekje getest en het werkt erg goed! Heel soms krijgt ze iets meer voeding.

In principe voeden wij op verzoek, dit wil zeggen dat zij een flesje krijgt wanneer zij dit wil. Dus soms krijgt ze iets meer voeding en soms wat minder. Wel houdt ik een maximum van vijf uur tussen de flesjes aan en probeer ik bij die liter voeding per dag te blijven. Maar als zij hongerig is, krijgt ze gewoon ietsjes meer.


Ontwikkeling


Van een kleintje waar je eigenlijk niet zoveel contact mee kon maken, is ze uitgegroeid tot een gezellige brabbelaar. Als je naar haar lacht en praat, heb je haar binnen de kortste keren ook aan het lachen en brabbelen. Hele gesprekken kan ze met je hebben, vooral als ze net wakker is. Heel gezellig is dit!

In haar tweede week begon ze al haar hoofdje op te tillen. Ze was zo nieuwsgierig wat er allemaal om haar heen gebeurde dat ze haar hoofdje steeds verder op tilde. Na een paar weken merkte het CB dit ook op en kreeg ze een compliment dat ze zulke sterke nekspieren had. Wij zijn gewoon verder gegaan met het oefenen op haar buik en vandaag de dag kan ze haar hoofdje en nekje al een paar minuten goed omhoog houden.

Spelen


Zo'n klein baby'tje slaapt natuurlijk grotendeels van de dag en nacht. Pas sinds de laatste paar weken, ik denk drie, krijgt ze iets meer aandacht voor de mensen en dingen om haar heen. Ze heeft sinds twee weken een favoriet speeltje, haar Sophie de giraf. Als ze haar ziet, verschijnt er ineens een lachje en komt dat tongetje al naar buiten. Sophie kusjes geven en op haar sabbelen doet ze het liefst. Tja dat is het 'spelen' van nu..


Bijzonderheden♥ Spelen in de box vind ze steeds ietsjes leuker. Vooral de muziekmobiel met uiltjes die boven haar hangt vind ze erg interessant.

♥ Ze wil er erg graag bij zitten. S'middags slaapt ze tegenwoordig iets korter en zit ze er gewoon gezellig bij. Ook als wij haar meenemen naar en café, restaurant of lunchroom wil ze al heel snel uit de Maxi Cosi om er gezellig bij te zitten. 

♥ Maatje 56 van broekjes past haar echt niet meer! Hallo maatje 62..

♥ Ik heb inmiddels al een hele plastic tas vol met rompertjes, shirtjes, slofjes en broekjes die haar niet meer passen. Het gaat zoooo snel!

♥ Ik kijk er zo erg naar uit om haar het eerste fruithapje te geven! Dit lijkt mij zo'n leuk moment. Ook ben ik erg benieuwd of ze net als haar mama ook zo van fruit kan genieten..

♥ Ze kan je vinger erg stevig vast houden, ook begint ze nu naar speeltjes en doekjes te grijpen.

♥ Ook kan ze je al erg goed volgen. Haar kleine hoofdje draait iedere richting op, ze moet en zal zien wat je gaat doen! 

♥ Sabbelen op haar handjes, sabbelen op Sophie en bij papa of mama op schoot zitten zijn haar favoriete bezigheden. 


Een mooie opsomming van wat onze kleine meid allemaal al kan en heeft meegemaakt. Ik ben dan ook erg benieuwd wat wij de komende maand van en met haar gaan beleven..

Welke ontwikkeling van 0 tot 12 weken vond jij het mooiste om te zien bij jouw kindje?

You May Also Like

15 Reacties

 1. Fijn dat het zo goed gaat, dan is er veel ruimte om te genieten.
  Ze ziet er ook heel tevreden en lief uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, er zijn weinig zorgen en hier zijn wij zo dankbaar voor!

   Verwijderen
 2. Wat mooi om te zien hoe ze al gegroeid is. Elke keer als jij weer roept dat ze al aantal weken is, word ik me dankzij jou eigenlijk altijd weer even bewust hoeveel weken er hier al verstreken zijn :)

  Ze word een mooie madam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het gaat snel hoor, voor je het weet ligt jouw kleine meisje al in je armen!

   Verwijderen
 3. Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat met jullie! Lieve foto's, je ziet dat ze al groter wordt. En met de nachten hebben jullie het zo te zien wel getroffen, heerlijk! Leuk om zo'n update te lezen, ook al besef je wel hoe snel de weken voorbij vliegen hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat zo snel! Aankomende zondag is ze echt alweer 3 maanden oud! Aan de ene kant kan het mij niet snel genoeg gaan want het is zo leuk om haar te zien ontwikkelen en aan de andere kant mag ze ook nog wel wat langer dit lieve, kleine meisje blijven.

   Verwijderen
 4. Wat een schatje! Ook zo fijn dat ze zo goed slaapt nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne update! Super dat het zo goed gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te zien. Prachtige dochter hebben jullie<3 Genieten met een hoofdletter G. zo te lezen :-) Fijn te lezen dat ze het zo goed doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat gaat de tijd snel. genieten van alle mooie momenten tesamen als gezin ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 12 weken alweer. Wat fijn dat het zo goed gaat :-). En doorslapen lijkt me zo iets fijns :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt hoor, als ik al die horror verhalen om mij heen hoor voelen wij ons zo dankbaar! Dat kleine meisje van ons slaapt gewoon 10 a 11 uur per nacht!

   Verwijderen
 9. Zo leuk om ze te zien groeien he? Stijn sliep pas na 3 maanden goed. Overigens wel op zijn eigen kamer. De eerste maand moest hij elke 3 uur s nachts wakker worden voor de fles, dit was heel pittig. Hij gaf heel veel terug tot maand 7 soms hele flessen. Broodpitmeel kon hij niet uit de fles krijgen, heel veel spenen geprobeerd.
  Fijn fat het zo goed gaat met jullie drieen. De tropenweken heb je in ieder geval overleefd. Ik vind het daarna leuker en makkelijker worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zo leuk om te zien dat ze steeds meer zelf kan! Lijkt mij straks ook wel weer lastig, want er komt een moment dat ze dan Mama niet meer nodig heeft. Maar om te zien dat ze nu probeert om te rollen naar haar zij, of dat het brabbelen steeds meer wordt is zoooo leuk! <3

   Verwijderen
 10. Jeetje!!! 12 weken alweer!
  Dat gaat ook echt heel snel hoor pffff...
  Leuk al die kleine voorruitgangetjes die je nu opvallen.
  wat een dotje op de foto, smelt.......

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥