Ons eerste koophuis

by - februari 03, 2017


Ja, je leest het goed! Wij hebben -onder voorbehoud- ons eerste huis gekocht! Op vrijdag twintig januari dienden wij om half twaalf ons eerste bod in en tegen twee uur was het huis van ons. Spreekwoordelijk dan, want voordat dit gerealiseerd kan worden moet er natuurlijk nog het één ander worden geregeld. Maar, als alles goed gaat mogen wij half mei de sleutels ophalen. De sleutels van onze eerste, echte koopwoning!
Al een aantal maanden geleden werd de wens voor een eigen huisje steeds groter. Natuurlijk deels door de komst van Eleanor maar vooral omdat wij ook graag een huisje voor onszelf willen hebben. In ons flat wonen wij fijn, maar je bent toch altijd afhankelijk van je buren. Nu zitten er twee rotte appels in ons flatgebouw en dat brengt de sfeer, netheid en gemoedsrust niet ten goede. Daarnaast is de ruimte in een flat beperkt, op zich hoeft dit niet heel erg te zijn want zo leer je wel goed opruimen en prioriteiten stellen. Maar ik zou een mooie inbouw keuken, minder rommeltjes en minder spullen in het zicht toch ook wel erg waarderen. En natuurlijk de tuin! Of beter gezegd, het gebrek hieraan.

Deze punten maakten de wens voor een eigen huisje toch wel steeds groter. En afgelopen december zijn wij dan hier ook fanatiek mee aan de slag gegaan. Samen hebben wij acht huizen bekeken en nummer acht is gelijk ons huisje geworden. Even hebben wij lopen twijfelen tussen deze tussenwoning en een woning op een hofje, of beter gezegd ik, maar de tuin gaf de doorslag. De woning op het hofje had namelijk bijna geen tuin en dit was toch echt wel een grote wens(klik) van ons. 

Het is een tussenwoning in een rustige straat die aan de achterkant uitkijkt op de weilanden. Tussen deze weilanden door lopen verschillende wandelpaden en deze monden uit in een mooi wandelgebied. Perfect voor onze kleine Bentley!  De woning zelf is erg praktisch, goed onderhouden en van alle gemakken voorzien. Naast drie slaapkamers heeft ie ook een geweldig mooie badkamer en keuken! Heerlijk vind ik dit, want er hoeft dus niks worden verbouwd of worden vervangen! En dan de tuin hé, 63 voor onszelf. Niet meer zitten te puzzelen hoe alles op het balkon moet staan zodat het net past, maar ik heb nu gewoon genoeg plek voor de konijnen, voor verschillende bloemen, misschien wat groentes en ooit een leuk vijvertje.

Kortom, deze woning voldoet aan bijna al onze wensen. Alleen de wens voor een lekker ligbad zal onvervuld blijven. Maar voor de rest is deze woning perfect voor ons! Je snapt natuurlijk wel dat het afwachten totdat wij de sleutel in ontvangst mogen nemen nog lastig wordt.. In de tussentijd zal ik af en toe iets over onze toekomstige woning en inspiratie delen. Maar wauw, wij hebben gewoon ons eerste huis gekocht! 

You May Also Like

9 Reacties

 1. Gefeliciteerd! Het ziet er heel aantrekkelijk uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! En wat een heerlijk tuin zeg! Heerlijk! Hopelijk gaat alles goed en kunnen jullie straks lekker verhuizen :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik duim dat alles helemaal goed gaat, ben erg benieuwd hoe het er straks uit ziet als jullie heerlijk daar wonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh van harte gefeliciteerd alvast he! Zo blij voor jullie.. heerlijk dat jullie een droomwoning hebben gevonden. Nog even bikkelen door al het papierwerk en alle rompslomp en dan wordt het genieten! Ben erg benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk, hartelijk gefeliciteerd!! Ja, dat zal nog wel even lastig zijn, het afwachten, maar een fijn vooruitzicht!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd! Een eigen woning is zoiets moois om mee te maken vind ik, zo spannend allemaal! Nu lekker gaan dromen en plannen over het inrichten en jullie leven daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat, ben heel blij voor jullie.
  En dat ligbad kan je ooit nog doen, als de badkamer aan vernieuwing toe is binnen een paar jaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd! Mooi huis met een mooie tuin.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥