Mommy Monday | Eleanor is vier maanden

by - maart 20, 2017

Onze kleine, steeds groter wordende dame werd vorige week alweer vier maanden oud! Inmiddels is dat kleine en baby-achtige er echt van af en krijgt mevrouw al echt lekkere baby vetjes. En heerlijke bolle wangetjes die haar mama vroeger ook had. Met deze vier maanden werd het weer tijd voor een update, want er is natuurlijk weer een boel veranderd! Lees je mee?


Groei


Net zoals bij de vorige update (klik), kan ik gelukkig schrijven dat ze goed  groeit volgens haar curve. Ze is nu 58 cm en bijna 7 kg! En dat merk je, want shirtjes in maat 56 konden nu echt opgeruimd worden. Alles was al eventjes aan de korte kant, maar ook rondom haar middel begon het strak te zitten. Tijd om te shoppen voor maatje 62 dus!

Slapen


Haar slaapritme is eigenlijk pas sinds de laatste week a anderhalf aan het veranderen. Waar ze eerder zo goed sliep, is ze nu vaker wakker. Ook begint onze dag eerder. Zo rond half acht, soms zeven uur wordt ze wakker. Na deze fles gaat ze altijd weer direct naar bed en pas tegen tien uur a half elf hoor ik haar weer. Voor deze fles laat ik haar altijd even spelen om even wat meer tijd tussen haar tweede fles te creëren. Dit lukt de ene keer wel en soms ook niet. Daarna varieert het enorm! De ene dag slaapt ze bijna heel de middag tot vier uur en de andere dag is ze erg veel wakker en wil ze alleen maar bij je zijn. Op dit soort dagen probeer ik zo veel mogelijk lekker naar buiten met haar te gaan, omdat ze binnen anders nog wel eens hangerig en huilerig kan worden. Daarna is het tijd voor haar derde fles en een groentehapje. En ook hierna geldt weer, het verschilt per dag. Op de dagen dat ze veel wakker is, wordt ze nu toch wel erg moe en op slaperige dagen wordt ze nu juist actief.

Ik heb al eens nagevraagd of dit 'normaal' is, dat het zo verschilt per dag. En daar kunnen ze niks van zeggen. Misschien dat het zo blijft, maar misschien dat ze er ook wel uitgroeit. Het enige wat ik kan doen, en ook doe, is met haar meebewegen. Zij is dus duidelijk geen kindje van hele strikte en vaste tijden..


Voeding


Eleanor krijgt nog steeds een liter voeding per dag, over de dag en avond verspreid. Dit zijn in totaal vijf flesjes en deze worden bijna allemaal hetzelfde klaar gemaakt. Het enige verschil is dat ik bij haar vierde en vijfde fles een schepje rijstebloem toevoeg. De rest van de flessen krijgt ze met melk en een schepje Johannesbroodpitmeel. Deze Rijstebloem krijgt ze al een tijdje, om te zorgen dat ze ook echt rond die vijf flesjes blijft. Maar mocht het een keer een dagje wat meer of minder zijn, dan is dat natuurlijk ook niet erg.

Verder krijgt ze ook nog haar groentehapje en sinds een paar dagen ook een fruithapje. Hierbij wil ik wel duidelijk zeggen dat dit oefenhapjes zijn en geen echte maaltijden! Hier laat ik dus geen melk om weg, want de hapjes zijn niet groter dan één a twee eetlepels. De hapjes gaan met de dag beter en ik had ook heel sterk het idee dat ze hier aan toe was!

Ontwikkeling


Naast lachen, brabbelen, haar hoofdje optillen en speeltjes vasthouden kan ze sinds kort ook haar bovenlichaampje 'optillen'. Net alsof ze wil gaan zitten. Wat heel grappig is om te zien, want hierbij tilt ze ook haar beentjes omhoog. Ook begint ze steeds meer interesse in haar handjes, knieën en voetjes te tonen. Oh en misschien ook wel leuk om te vertellen is dat haar oogjes van kleur beginnen te veranderen! Van blauw zijn ze naar bruin met een grijs randje verkleurd. Echt papa's oogjes! Met nog een klein beetje van mama..


Spelen


Dit kleintje wil al een tijdje niet meer stil liggen. Even liggen in de box wil ze wel, maar dan moeten er echt wel een paar speeltjes binnen handbereik liggen. Ook moet de muziekmobiel boven de box dan aanstaan.  En dan nog vermaakt ze zich ongeveer tien minuutjes. Sinds vorige week hebben we ook een activiteiten gym voor haar, of te wel het speelkleed. Hier komt nog een blogje over online, maar ik kan al wel vertellen dat ze het erg leuk vind!


Op naar haar vijfde levensmaand 

You May Also Like

6 Reacties

 1. Wat een heerlijk kindje is het, fijn dat het zo goed gaat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gaat snel, vind dat jurkje zo leuk trouwens om te zien. Komt denk ook omdat het hier in de kast ook hangt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaat de tijd snel he. Leuk om het zo bij te houden op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaat echt hard hey. Leuk om even zo een update te lezen (en de lieve foto's te zien)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke update. Grappig hoe elk kind verschilt. Stijn was drama met drinken moest echt mijn best doen om het minimale te halen. Ze wordt al een grote dame.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥