Lammetjes dag

by - april 25, 2017

Afgelopen weekend opende Schaapskooi Stroothuizen weer haar deuren voor lammetjes dag 2017. Een mooie gelegenheid om de kleine lammetjes van dichtbij te bewonderen en even een kijkje te nemen bij de opgezette kraampjes. Ik heb geen foto's van de kraampjes gemaakt door de drukte, maar eigenlijk waren wij er ook al naar een paar minuten uit gekeken. Zoveel kraampjes stonden er niet en eigenlijk kwamen wij ook meer om de lammetjes te bezoeken, net zoals laatst (klik).De allerkleinsten lagen lekker dicht bij moeders in afgezette verblijven, terwijl de oudere lammetjes vrolijk door het hoge stro huppelde.  Natuurlijk onder toezicht van mama schaap, die alles en iedereen goed in de gaten hield. Maar af en toe onder brak ze deze aandacht voor haar kleintjes om even een aai achter haar oortjes te halen..Eenmaal buiten zagen wij dat het 'grote weiland' ook weer geopend was voor publiek. Met zakjes schapenvoer gingen vele gezinnen op pad om de schaapjes te voeren en zo hopelijk dichtbij de lammetje te kunnen komen. Voor de vele kinderen was dit natuurlijk geweldig!Na even rond te hebben gelopen werd het tijd om de warmte van de kachel op te zoeken. Van de bovenstaande foto krijg je al wel enig idee wat voor weer het hier was. Donkere wolken die veel kou en ook af en toe wat regen met zich mee brachten. Gelukkig stond de warme chocolademelk binnen op ons te wachten en hiermee sloten wij deze gezellige lammetjes dag af. 

Ik kijk nu al uit naar volgend jaar, want dan is kleine Eleanor wat groter en zal ze waarschijnlijk zelf ook achter de lammetjes aan willen rennen om ze te proberen te aaien. Een mooi vooruitzicht.

You May Also Like

7 Reacties

 1. Wat schattig zeg!! Dat vond ik ook altijd zo leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lammetjes blijven echt super schattig, en als er dan nog een klein meisje super vrolijk achter de lammetjes aan gaat is natuurlijk nog schattiger!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh, wat een heerlijke bolletjes wol XD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lammetjes, die zijn zoooo lief! Net als geitjes krijg er geen genoeg van om ze te zien. Ben benieuwd volgend jaar met je dochter, of ze ook zo enthousiast is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lief! ik hou van lammetjes :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super lieve foto's! Altijd leuk diertjes<3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lief! <3 Het weer mag inmiddels wel wat beter worden, he?

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥