Eleanor | 8 maanden oud

by - juli 20, 2017

Groei


Hoewel het een klein beetje bij mij begin te knagen, ben ik nog steeds niet naar het nieuwe consultatiebureau geweest. Al is het een oud gebouw, voor ons is het nieuw omdat het gebouw zich in onze nieuwe wijk bevind hihi. Thuis heb ik haar al wel eens op de weegschaal gezet en deze gaf 8 kilo aan, maar of dit helemaal klopt.. we zullen het binnenkort wel zien. Ondertussen draagt ze alles in maatje 74 en de broekjes van 74/80 zitten nu het beste.


Voeding


Deze kleine meid werkt behoorlijk wat naar binnen op een dag! Wij beginnen de dag met een flesje van 200 ml melk óf met een fruithapje. Dit ligt eraan hoe laat ze haar laatste nachtfles heeft gehad. Of ze drinkt dus 200 ml melk of eet een half stukje fruit op. In het begin vond ze fruit heerlijk, maar tegenwoordig smeert ze er liever mee. Welke fruitsoort ik ook probeer, het gaat vaak niet van harte. 

Tussen de middag krijgt ze een boterhammetje met een klein beetje boter en wat jam van de 'Kleine keuken', speciaal voor de kleintjes dus. Hierna eet ze nog wat yoghurt en tegen 14.00 uur krijgt ze nog een flesje melk. Tegen 17.00 a 17.30 krijgt ze haar avondhap. Deze maak ik al een tijdje niet meer zelf, maar krijgt zij uit een potje. Aangezien wij vegetarische eten en zij veel van deze voedingsmiddelen niet mag, wil ik geen tekorten bij haar riskeren en krijgt ze voor nu gewoon even haar avondhapje uit een potje. Dit vind ze heerlijk! Alles gaat schoon op. 

Na ons avondritueeltje krijgt ze nog een laatste fles en dan is het afwachten wanneer ze zich s'nachts weer meld voor een fles. Tussendoor krijgt ze nog wat maisboogjes, voornamelijk krijgt ze deze zodat ze zich nog even vermaakt. Dus als wij op pad gaan, krijgt ze deze vaker dan wanneer wij thuis zijn. Binnenkort wil ik eens rijstwafels en soepstengels proberen.


Slapen


Och jongens, dat slapen blijft hier een dingetje. Niet een dingetje in de zin van: de hele nacht met haar opzitten, al hebben we dit ook wel eens, nee meer de avonden. Sinds wij haar niet meer mogen inbakeren is het in slaap komen een struikelpunt gebleven. Het in slaap laten huilen wat eerder altijd zo goed werkte, klik, werkt nu dus niet meer. Dus op advies zijn wij met de 5 minuten methode begonnen. Eventjes laten huilen voor 5 minuten en dan snel troosten, weer weg gaan en dan weer 5 minuten wachten, troosten en weer weg gaan en dan 10 minuten wachten, daarna 15 minuten wachten, daarna 20 minuten wachten en etc.

Dit werkte na een paar dagen echt en het in slaap vallen was geen probleem meer. Totdat ze twee weken geleden ziek werd en daarna konden wij weer opnieuw beginnen. Nu zijn de avonden nooit heel makkelijk, maar nu wordt ze ook telkens s'nachts weer wakker. Volgens het consultatiebureau is dit het dromen en de dag verwerken, maar om nu je kindje 15 minuten te laten krijsen s'nachts voordat je er weer heen 'mag' is ook zo wat. De buren zullen blij met ons zijn, al kunnen wij er natuurlijk ook niet veel aan doen. Het blijft dus zoeken en ontdekken wat voor ons werkt. Ik kan wel stiekem verklappen dat ik echt uitkijk naar de tijden dat ze weer leert om door te slapen!


Ontwikkeling


Hoewel het slapen altijd een dingetje is, ontwikkeld deze kleine meid zich wel zo goed en snel! Sinds twee weekjes kan ze zelfstandig zitten! En niet eventjes, nee ze kan echt goed zitten. Erg stevig ook. Super leuk want nu kunnen we uitjes zoals naar het park gaan doen, kleedje mee en lekker met z'n allen in het gras zitten. Omdat ze nu kan zitten, gaat er een hele wereld voor haar open. Ze ontdekt en speelt heel anders nu, wat er ook voor zorgt dat ze zich weer eventjes wat langer alleen vermaakt.

Omdat ze nu kan zitten hebben wij ook een andere fiets voor mij gekocht, een mama fiets met fietsstoeltje voor Eleanor. Wij hebben er al twee fietstochtjes opzitten en de kleine meid vind het erg leuk. Ook erg fijn voor ons, want nu hoeven we niet meer voor alles de auto te pakken. 

Ook haar badje begon wat krapjes te worden, dus kochten wij een grote, dichte wasmand die wij nu iedere avond met een laag water kunnen vullen. Wat badschuim van Naïf erin en ze heeft de grootste lol! Naast het badderen heeft ze ook een grote interesse in het waterbakje van Bentley dus volgens mij wordt dit echt wel een waterratje!

En wat misschien nog wel de leukste ontwikkeling is, voor mij dan, is dat ze nu mama kan zeggen! Je probeert je soms al aan dingen op te trekken, hoewel die kleine beentjes best wat kracht hebben ben je nog niet in staat om te gaan staan maar je probeert dit al wel, je kamertje hebben wij opnieuw ingedeeld in de hoop dat je nu beter zal slapen, je pakt al speeltjes en eten aan, je eet je boterhamstukjes zelf, je slaapt nog steeds zo'n 4 tot 6 uur per dag en avondhapjes met risotto en spaghetti zijn je favoriet. 

Buiten wandelen vind je erg leuk, maar vooral Bentley in de gaten houden begint een grote hobby van je te worden. Als iets op de grond valt, kijk je vanuit je stoel het na, papa en mama hebben een Stokke Tripp Trapp stoel voor je gekocht, je bent niet meer zo verlegen voor andere mensen en familie krijgt de grootste glimlachjes van jouw! 

Op naar een nieuwe,  mooie maand met hopelijk iets meer slaap uurtjes met jouw 

You May Also Like

7 Reacties

 1. 8 maanden alweer, wat gaat dat hard zeg. Een echte dame alweer. Mooie foto's!<3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig meisje en wat wordt ze al groot! Zo leuk om alles te lezen. Onze jongste had ook moeite met slapen, ze kon ons helemaal in beslag nemen 's nachts. En dan denk je dat je alles wel weet met nr. 6... Ik snap je dilemma helemaal, een krijsend kind is niet leuk. Hopenlijk komt het snel helemaal goed en slaapt ze weer lekker door!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk kind om te zien. Hopelijk gaat ze snel doorslapen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Good morning! :)) hihihi:)...Congratulations ;)...this post makes me smile so early in the morning ;) So have a nice day and best wishes from wanderhotel südtirol ( http://www.wanderhoteleuropa.com ) ;) Yours, Marie ;9 <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is echt genieten van zo'n kleine.
  Prachtige foto's en ook jullie zelf staan er heel leuk op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke update. En helaas hier op moment ook geen vers fruit. Is mis gegaan met potjes op vakantie. Dus nu gewoon een potje. En hier is macaroni ook grote favoriet. En stijn zit nog in het badje gast gelukmig nog makkijk😊. Hoop dat het slapen snel makkelijker gaat.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥