Eleanor | 9 maanden oud

by - augustus 21, 2017

Deze kleine meid tikte vorige week de 9 maanden aan en zoals altijd schrijf ik dan een blogje over wat ze kan, wat  ze heeft geleerd en de kleine maar zo mooie bijzonderheden. Een bewogen maand, eentje met veel lachjes en tranen. Een maand waarin ze grote stappen heeft gezet en weer een paar tandjes heeft gekregen.. Lezen jullie mee?

Groei


Met 72.5 cm en een goede 9.8 kg kan ik haar bijna geen klein meisje meer noemen hé.. Momenteel past maatje 74 van shirtjes haar nog wel, maar het wordt al lastiger om ze over haar hoofdje heen te krijgen. Dus zo langzaam aan stappen we over op een maatje groter. En laat de Hema nu net leuke shirtjes met lange mouw voor de herfst verkopen hihi. Niet alleen haar shirtjes hebben wij nieuw gekocht, maar ook haar autostoeltje hebben wij inmiddels vervangen. De maxicosi werd echt te klein en ze wilde er eigenlijk ook al een tijdje niet meer in zitten.  Dus kochten wij tweedehands een autostoel voor haar. Een stoeltje waar ze mooi rechtop in kan zitten en waardoor we nu ook wat verder van huis kunnen gaan.

Voeding


Haar eetpatroon is de laatste tijd niet veel in veranderd. Ze drinkt nog steeds keurig haar flessen, het boterhammetje s'middags gaat met korstjes en al op, haar avondhapje is nog steeds favoriet en tussendoor smikkelt ze lekker van een baby koekje of een mais chipje.


Slapen


Binnenkort wil ik hier nog een aparte blog aan wijden, maar eindelijk slaapt onze kleine meid door! Na maandenlang iedere nacht er een keertje uit te moeten voor de nachtfles, kunnen we nu blijven liggen. En als je denkt dat dit halfuurtje wakker zijn s'nachts niet zoveel verschil maakt, nou echt wel hoor! Ze slaapt overigens niet meer iedere nacht door, de tandjes hebben haar behoorlijk pijn gedaan en dit zorgt altijd voor minder slaap. Dit en het verwerken van de dag. Maar iedere doorslaap-nacht pakken wij dankbaar met beide handen aan!

Ontwikkeling


Het kon natuurlijk niet ver achterblijven, het kruipen! Onze meid ontwikkeld zich zo verschrikkelijk snel dat het een kwestie was van de dagen aftellen voordat het tijgeren zou veranderen in kruipen. En jawel deze maand gebeurde dat! Maar dat niet alleen, onze kleine meid begon zich kort hierna ook op te trekken! Aan de box, aan tafel, aan de bank maar het liefste gaat ze staan met hulp van papa en mama. Deze hulp accepteerde ze overigens maar een paar dagen, daarna besloot ze dat ze het wel zelf kon. Dus ze heeft in één maand geleerd om te kruipen, haarzelf met hulp op te trekken en haarzelf zonder hulp op te trekken. Ik vind het nogal wat..

Naast dat we erg van haar kunnen genieten, zitten we ook wel eens met onze handen in het haar. Eleanor heeft een eigen willetje en dat laat ze duidelijk merken!  Als iets niet op haar manier gaat of als ze perse ergens heen wil kruipen wat dus niet mag, zet mevrouw het op een jammeren. Een geen lief zacht huiltje, nee een beste stem heeft ze. Hoewel ik in eerste instantie dacht dat ze hier nog te jong voor zou zijn, test ze ons soms echt uit. En vooral s´nachts blijft dit pittig. Met zoals zoveel dingen is ze er vroeg bij en hier zullen wij dus ook moeten inspringen. Een pittige, bewegelijke dame.. dat zeker!


Je hebt nu drie 'hele' tandjes en vijf puntjes erdoor, je bent lekker eigenwijs, voor het eerst heb je harde nijntje koekjes voor Baby's gegeten, deze maand zijn wij voor het eerst met je gaan fietsen,  je drinkt steeds vaker uit een gewone beker, dieren vind je met de dag interessanter en soms zwaai je even. Je brabbelt er lekker op los en heel soms zeg je heel goed 'Mama', aankleden en luiers verschonen is een ramp bij je want je wil echt niet meer stil liggen, de box vind je ook minder leuk want je wilt liever kruipen, Sophie de giraf, ballen en je nieuwe loopstoeltje zijn je favoriete speeltjes al speel je liever met Bentley. Nieuwsgierig ben je zeker en andere baby's en kindjes vind je steeds interessanter.

En het mooiste van alles, ze hecht zich steeds meer aan ons  Regelmatig gaan haar armpjes omhoog omdat ze opgetild wil worden, krijg je iets wat op een knuffel lijkt en ook kusjes geven kan ze al heel goed   Negen maanden alweer, nog even en we zullen haar eerste verjaardag gaan plannen.

You May Also Like

6 Reacties

 1. Wat een mooi overzicht! Lijkt me fantastisch dat ze nu vaker doorslaapt :D Zo komen jullie ook weer een beetje bij. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een paar nachtjes goed slapen doet echt wonderen! Vooral ik was hier echt aan toe, aangezien ik overdag vaak niet kan slapen en wel echt 8 uur slaap per nacht nodig ben. Gelukkig is alles vaak een fase met die kleintjes en hebben we nu weer een fijn slaap schema :)

   Verwijderen
 2. Wat gaat ze toch goed zeg en snel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, soms zelfs een beetje te snel. Althans.. dat vind deze mama he ;)

   Verwijderen
 3. O, wat gaat het snel. Voordat je het weet zit je aan de taart. En wat is ze lekker vlot met de tandjes. Leuk om ze samen te zien spelen. Hier krijgt de kat het zwaar te verduren. Leuk zo'n blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen hoe baby's zich ontwikkelen. Zo bijzonder om daar telkens te zien. Mijn zoontje is nu bijna 3 jaar, maar past nog steeds in rompers 74/80. Qua lange broekjes draagt hij wel maat 92, en een los shirtje maat 80. Korte broekjes nog in maat 74. Zijn zusje van 4 maanden zit nog in maat 56. Ik ben benieuwd hoe zij zich ontwikkelt en welk tempo zij aanhoudt. Haar broer liep met 10 maanden. Bij haar hoop ik dat ze er toch iets langer over doet.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥