Fotoblog | Opentuinen dag Wierden

by - augustus 14, 2017Zoals ik eerder al beloofde, komt vandaag het blogje over de Open tuinendag van Wierden te voorschijn. Twee weekenden terug, een dag waarop wij een goedkoop maar leuk uitje wilden verzinnen, viel Manlief  heel toevallig op dat vele tuinen in Wierden hun buitendeuren openden voor bezoek. Grote tuinen met aangelegde vijvers, bijzondere tropische planten, bloeiende bloemen, aangelegde perkjes, sfeervolle zitplekjes en hystorische eigenschappen. Voor ieder wat wils en je had keus uit twaalf verschillende tuinen. Een waar walhalla voor tuin- en vijverliefhebbers dus! Van deze twaalf tuinen bezochten wij er twee en de eerste laat ik vandaag zien.
Op de website van Opentuinendagwierden (klik) staat een beschrijving per tuin. Wel zo fijn, want anders weet je echt niet waar je moet beginnen! In de eerste tuin stonden vijvers, aangelegde perkjes en de aantrekking van bijen en vlinders centraal. En dat was goed te merken! Naast dat er vele bloeiende bloemen stonden, kon je ook erg veel bij- en vlindervriendelijke struiken en bloemen terug vinden. En vijverliefhebbers konden hun ogen ook uitkijken, verschillende vijvers lagen over de 8400 vierkante meter tuin verspreid. En allemaal hadden ze één ding gemeen : de prachtige waterlelies!
Naast dat het heerlijk wandelen was in deze bloeiende tuin, kon je ook vele spannende kleuren combinaties terug zien. Hoewel ik niet zo van de rood- en geeltinten ben, kan dat wel een echte blikvanger in sommige hoekjes zijn. Één van die blikvangers was voor mij zeker de Japanse Esdoorn. Een prachtige plant/boom die ik hopelijk ooit zelf nog mag aanplanten.

En of al die prachtige bloeiende planten en bloemen nog niet genoeg waren, stonden er ook vele Pergola's. De ene bekleed met druivenranken en de ander met klimop. De één met Wisteria en de ander met weer een ander druiven soortje. Ik vind ze altijd zo sfeervol! En de gedachte om er ooit eentje bij onszelf neer te zetten is zeker geboren.
En hoewel je altijd mooie dingen ziet, zijn er altijd wel een paar elementen waar je niks mee hebt. De vele beelden en ornamenten bijvoorbeeld. Prima, er was genoeg anders moois te bekijken en hierom liepen we soms een stukje verder. 

Een fijne middag tussen de vele bloemen, bomen en planten. Een middag van heerlijk om je heen kijken, foto's maken en inspiratie opdoen. Want hoewel wij natuurlijk niet zo'n mega groot weiland tot onze beschikking hebben is de inrichting van onze tuin niet in steen gegraveerd. De komende maanden gaan wij fijn nog eens nadenken, inspiratie opdoen en wie weet wat er volgend jaar voorjaar uit voort komt.

Heb jij wel eens een open tuinendag bezocht? 

You May Also Like

2 Reacties

  1. Wat ontzettend mooi zeg! Vooral de prachtige gekleurde bloemen in bloei. Ik heb zoiets nog nooit bezocht maar geniet wel erg van je foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen Sabine! Al waar jij woont, kom je ook de mooiste plekken tegen!

      Verwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥