Eleanor | 11 maanden oud

by - oktober 23, 2017

Vandaag weer de maandelijkse update van onze kleine meid. Want ondanks dat haar eerste verjaardag bijna nadert ga ik natuurlijk ook haar elfde levensmaand nog even beschijven. Terwijl de vorige maand ze nog het zonnetje in huis was, was ze deze maand wat meer aanwezig. En wat ik daar mee bedoel, lees je in deze blog.


Groei

Inmiddels is ze 77 cm lang en weegt ze 10.6 kg. Geen wonder dat deze mama aan het einde van de dag even haar rug, gewichten en spieren rust moet gunnen! Vooral het in en uit bed en de box tillen, kan je goed bij merken dat ze zwaarder wordt. Maar ze ligt mooi op schema en groeit erg goed, wat wil een mama nu nog meer..

Voeding

Qua voeding gaat er nog steeds alles wel in. Ze eet goed en vind eigenlijk alles wel lekker en interessant. Op het consultatie bureau gaven ze ons het advies dat ze langzaam over mag gaan op vaste voeding en dat er met een flesje melk mag worden geminderd. Haar voedingsschema ziet er als volgt uit:

07.30 - 180 ml flesvoeding
08:15 - Krentenbroodje met halvarine
10:00-  Stukje fruit
11.30 - Boterham met halvarine en babyproof beleg
12:00 - 150 ml flesvoeding
14:30 - Een baby koekje, fruit of wat rozijntjes
16:00 - Avond eten
18:45 - 240 ml flesvoeding

In de avond krijgt ze een extra volle fles. Eigenlijk is dit niet de bedoeling volgens de schema'tjes maar als wij haar 180 ml geven zit ze gewoon nog niet vol.  Na 240 ml weet ik tenminste zeker dat ze de nacht lekker doorslaapt.

Slapen

De vorige keer schreef ik al dat er in haar slaapritme het één was veranderd. En dat is deze maand een klein beetje nog veranderd. Hoewel ze nog steeds twee tot die slaapjes op een dag doet, zijn ze korter geworden en zit er meer tijd tussen de slaapjes. Gemiddeld slaapt ze van:
08.30 a 09:00 tot 10.00
12.30 tot 14.00
en soms van 16.30 tot 17.15 uur. Met dit laatste slaapje slaat ze laatste tijd regelmatig over. Wat eigenlijk nét nog niet kan bij haar. Maar als Eleanor niet wil slapen, dan lukt het je ook niet. Momenteel ligt ze tussen 18.45 en 19.15 uur in bed voor haar nachtrust en hiermee hebben wij gelijk een groot gedeelte van de avond terug gekregen! Heerlijk vinden wij dat. Sinds zij begin Augustus heeft geleerd om door te slapen, hebben wij nog maar twee a drie nachten gehad dat we er voor haar uit moesten en bij alle keren lagen wij binnen het uur zelf ook al weer in dromenland. Een fijn ritme, hopelijk houd onze kleine meid dit nog lange tijd zo vast!

Ontwikkeling

Vorige maand vond ze het gaan staan zo interessant. In korte tijd heeft ze geleerd hoe ze zich aan verschillende meubilair kan optrekken totdat ze staat en heel snel daarna volgden de eerste stapjes. Stapjes rondom de tafel en van de tafel naar de bank. Ook 'stappen' aan de hand kreeg ze meer plezier in. Omdat ze ineens zoveel begon te lopen, besloten wij om voor haar een paar schoentjes te kopen.  Om haar een klein beetje te helpen met het lopen en voor de aankomende kou natuurlijk. Hier ga ik nog een apart blogje aan wijden dus stay tuned. Met de schoentjes aan loopt ze eigenlijk slechter dan zonder schoentjes, want ze is steeds bezig om ze uit te krijgen. Wat dan wel weer voor een komische gezicht zorgt. 

Maar met de dag zie je haar beter stappen. Iedere dag krijgt ze er meer plezier in en gaat het soepeler en makkelijker. Sinds een weekje crost ze heel de woonkamer door met haar loopwagentje. Eerder moest ik haar hier zelf nog wat enthousiast voor maken, maar sinds deze week gaat ze er telkens zelf achter staan. En met al dit oefenen konden die eerste stapjes natuurlijk niet uitblijven. Dat deed ze afgelopen vrijdag (20 oktober)! Helaas was ik er niet bij, maar sindsdien zien wij haar regelmatig een stapje zetten. En trots als een pauw als ze dan is!


Humeur

Die sprong waar ik de vorige keer over schreef. Die ene die ze oversloeg? Tenminste dat is wat ik een maandje geleden dacht. Inmiddels weet ik wel beter hihi. Met dat ik het blogje schreef, veranderde haar humeur. Van het lieve, tevreden meisje werd ze een schreeuwerig klein moppie die het liefste werd bezig gehouden. Natuurlijk is dit niet heel de maand zo geweest en heeft ze heel veel 'goede dagen' gehad, maar we hebben regelmatig van haar harde stem mogen genieten *ahum*.
Ze wil graag dingen duidelijk maken hebben wij het idee, maar aangezien ze hier nog te jong voor is frustreert haar dit weer enorm! Ook het overslaan of uitstellen van slaapjes wil ze nog wel eens doen, maar ook hiervoor is ze nog net te jong. Wel konden wij duidelijk merken dat toen zij leerde om wat stapjes rond tafel te zetten, haar humeur wat milder werd. 

Eleanor is denk ik een meisje wat straks echt moet leren om met woorden duidelijk te maken wat ze wil en voelt. Nu schreeuwt en miept ze duidelijk uit frustratie en onmacht, maar helaas is ons kleine meisje kleiner en jonger dan dat ze zich zelf voelt. Wat voor veel miepbuien zorgt. Hopelijk wordt dit de komende tijd snel weer wat minder, want als je hier de hele dag in zit heb je soms zelf ook wel zin om mee te gaan miepen..


Eleanor.. Vind wandelen steeds leuker ♥ eet het liefste uit haar vuistje  loopt stukjes om de tafel
♥ zegt heel de dag  'Haaay'  zwaait en klapt in haar handjes ♥ haar haar is een heel stuk gegroeid   wij hebben het buggy gedeelte op haar kinderwagen omgedraaid zodat ze wat meer kan zien, prachtig vind ze dit  ♥ speelt kiekeboe met je ♥ heeft het besef van 'onder' en 'boven'  ♥ is erg makkelijk aan het lachen te krijgen ♥ is gek op pasta's ♥ heeft voor het eerst gesmikkeld van een liga ♥ kan weer verschillende geluidjes maken ♥ ook met haar tong 'klakken' vind ze erg leuk 

You May Also Like

8 Reacties

 1. Wat fijn om te lezen dat ze zo goed groeit en lekker ontwikkeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje meid, wat gaat de tijd snel. Ze is al bijna 1 jaar!! Fijn een update te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooohh het is al weer zo lang geleden dat ik dit zelf allemaal mee maakte met mijn dochters, haha zij zijn al weer 33 en 27 jaar oud, dus kun je nagaan. Maar ik herken je verhalen wel meteen hoor. Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat met je mooie kleine meisjes. Heerlijk hoor, en nu bijna alweer 1 jaar oud. Jeetje wat vliegt de tijd toch.
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tsja, je maakt wat mee met een kindje :-)
  Fijn dat het zo goed met haar gaat en dat er heel wat dingen zijn waar ze blij van wordt. Dat "humeur" komt echt wel weer goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke update! En wat fijn dat ze zo goed eet. Stijn heeft nooit zoveel gegeten (nooit fles van 240ml). En ze wordt vanzelf weer een vrolijke dame. Blij dat alles zo goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje, waar is de tijd gebleven he? Alweer bijna een jaar! En wat doet ze het goed! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat geweldig om dit allemaal te lezen Michelle.
  Ja de kleintjes groeien zo snel en wat heerlijk dat ze zo goed eet, scheelt een hoop frustratie.
  Geniet maar van deze tijd, want ze zijn zo snel groot.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥