Alles over onze babywasjes

by - december 01, 2017

Wassen. Misschien wel één van de dingen waar je op een gegeven moment aan denkt in je zwangerschap. Iedereen weet dat met een nieuw gezinslid er meer wasgoed bij komt. Misschien vraag jij je af hoeveel was er per week bij zal komen, of iedereen echt zoveel aan het wassen is met een (pasgeboren) baby en of je echt een droogmachine nodig hebt. Vandaag een blogje met mijn was ervaring tot nu toe.


- de kleine babywasjes die ik in week 33 van mijn zwangerschap deed-

Laten we bij het begin beginnen. Tijdens mijn kraamweek stond er om de dag een wasmachine vol te draaien. En eigenlijk kon dit niet, want wij hadden maar één droogrek tot onze beschikking en geen droogmolen of droogmachine. En in de koude herfstmaanden droogt het allemaal een stuk minder goed, dus er ging regelmatig een wasje mee naar mijn ouders huis. Later toen wij de kraamhulp uitzwaaiden, konden wij ook deze hoeveelheid wassen uitzwaaien. Iets met iedere spuugdoek met een minuscuul vlekje in de wasmand gooien denk ik. Als nieuwe mama heb je wel iets anders aan je hoofd en deze spuugdoeken gebruik je gewoon nog een keertje. Wel gaf Eleanor regelmatig nog wat voeding terug – ook door haar misselijkheid in het begin - dus er werd wat vaker een bedje verschoond en de hydrofiel doeken kon je bijna niet aanslepen. En dat zorgde voor regelmatig wat wasgoed!

Omdat ik voor Eleanor Hypoallergeen wasmiddel gebruikte, wilde ik graag haar beddengoed, kleertjes en hydrofiel doeken apart van ons wasgoed wassen en zo had ik toch nog steeds om de dag een wasmachine draaien. Gelukkig droogde deze was lekker snel omdat buiten inmiddels het zonnetje ook weer heerlijk scheen. Later werd dit hypoallergeen wasmiddel achterwege gelaten en begon ik het wasgoed samen te voegen. Het enige wat ik deed was de lichte- van de donkere was scheiden. En een enkel kledingstuk vond zijn weg naar de wasmand voor de handwas. Vanaf dit moment werden de was momenten steeds minder.


Met de komst van het nieuwe huis kregen we ook meer ruimte en kreeg ik een heuse wasruimte! In deze wasruimte kon ik met gemak nog een wasrekje kwijt en kon ik ineens een stuk meer was tegelijkertijd ophangen. Maar omdat het spugen achterwege bleef en ook de hydrofieldoeken steeds vaker in de kast bleven liggen, werd de hoeveelheid wasgoed ook snel minder. Momenteel heb ik vijf wasjes per week. Dit zijn twee wassen met donker wasgoed ( handdoeken, kleding etc), twee wassen met licht wasgoed (voornamelijk Eleanor’s beddengoed, badcapes en kleding ) en een handwas. Deze handwas verschild eigenlijk per week.  Deze wasmomenten  verdeel ik over de week.  En red ik het hiermee? Jazeker! Nog steeds ben ik blij met de keuze voor een tweede wasrekje i.p.v een droogmachine want hiermee besparen wij kosten en is het beter voor het milieu. 

Wel vind ik het prettig om een kleine wasmand te gebruiken, eentje die vergelijkbaar is met de inhoud van de trommel. Zo’n 35 liter dus.  Zo weet ik altijd wanneer het tijd is om te wassen en hoeveel was er in de trommel van de wasmachine  past.  Nu wij een nieuwe badkamer hebben zou ik ook graag twee nieuwe wasmanden in ons huisje verwelkomen. Of misschien toch een mooie sorteerwasmand, van bijvoorbeeld Brabantia? Waar ik zowel, de witte als de gekleurde was in kwijt kan.

Want hoewel een wasmand vooral functioneel moet zijn, wil het oog ook wat. En nu met onze nieuwere badkamer kunnen die twee plastic mandjes van mij – bijna- echt niet meer. Tijd voor wat nieuws dus! En hoewel ik rieten en stoffen manden prachtig vind om te zien, zijn ze alles behalve praktische. En als je over praktische en functioneel hebt, dan heb je het toch echt wel over een Brabantia wasmand. Geweldig mooi en luxe om te zien, functioneel, stevig én goed te reinigen! Ook niet geheel onbelangrijk met al die vuile kleertjes en doeken.


Hoevaak draait jouw wasmachine per week?

Dit artikel is in samenwerking met Brabantia geschreven. De tweede afbeelding in dit artikel is van hun website afkomstig. Wil je ook samenwerken? Lees dan mijn Disclaimer en contact pagina door.

You May Also Like

2 Reacties

  1. Ik vroeg me stiekem al af hoe je hier opeens op kwam, nu snap ik het hihi.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥