De populairste artikelen van 2017

by - december 30, 2017


Het einde van het jaar nadert en net zoals zoveel bloggers ga ik ook eens gezellig terug blikken op het jaar 2017. Hoewel niet iedereen er misschien van houd, vind ik het zelf super leuk om nog eens terug te kijken!  Zowel bij anderen als bij mijn eigen blog. En daarom houd ik ook zo van bloggen denk ik, het is eigenlijk een online dagboekje die je op ieder moment nog eens kunt terug lezen. 

Het jaar 2017 was een mooi, spannend, liefdevol en uitdagend jaar voor mij. Mijn eerste (volle) jaar als mama en hierdoor kwamen er natuurlijk wat obstakels. Een nieuw ritme omtrent bloggen vinden en het bij jullie gezellig komen lezen viel hier ook onder. Dit was beduidend minder als voortgaande jaren, maar ik heb wel het gevoel dat 2017 een jaar van ontdekken en mijn eigen weg gaan was. Ook met het bloggen. Misschien schreef ik wat minder, maar wát ik schreef en publiceerde stond ik wel voor de 100% achter. En daar gaat het natuurlijk om, plezier in je hobby hebben en er volledig achter staan. In 2018 ga ik dit natuurlijk proberen door te zetten. Maar niet zonder deze terugblik. Per maand blik ik terug op het populairste artikel, het artikel wat de meeste views kreeg. Kijk je mee?

Het eerste artikel die ik plaatste in de maand Januari en al gelijk kreeg deze de meeste pageviews. De meeste bezoekers vonden het leuk om te lezen wat mijn plannen voor 2017 waren, en hoewel dit er niet heel veel water werd er toch bijzonder goed op gereageerd!

Ik keek er al weken naar uit, maar toen ik dan eindelijk mijn Hygge haakpakket thuis gestuurd kreeg, kon ik niet wachten om dit met jullie te delen. En dit vonden jullie leuk! Het is één van de meest gelezen handwerk-gerelateerde blogjes die ik ooit op kersenbloesems plaatste!


Een moment waar veel moeders naar uitkijken denk ik, het eerste vaste hapje geven! In dit geval kreeg Eleanor geprakte worteltjes en dit was zoooo leuk! 

Ons kleine meisje werd vijf maanden en natuurlijk deelde ik de vooruitgang met jullie. En dit werd gelijk een nieuwe traditie. Nu post ik iedere maand hetzelfde soort artikel, maar dan met de nieuwtjes en nieuwe dingen die Eleanor kan en heeft ontdekt. Wat was ze ook een klein dropje, kijk die bolle wangetjes nou!

Natuurlijk was dit ook een grote favoriet! De combinatie van een 6 maanden oude baby en vele mooie, schattige dieren is natuurlijk geweldig.


Wat was ik blij toen ik deze kans voor een samenwerking kreeg! Ik mocht namelijk een sieraad met naam uitzoeken. Aangezien ik al een naamketting met Eleanor's naam had, koos ik voor een ring met naam. Een mooi sieraad die ik iedere dag bij mij kan dragen.

Een heel open en kwetsbaar artikel. Eentje die ik best moeilijk vond om te schrijven, helemaal als vrouw zijnde. Je hebt toch het gevoel dat het 'in onze genen zit' en dat het je makkelijk af zou moeten gaan, maar dat ouderschap vond ik de laatste maanden wel pittig hoor. Mocht je het nog eens willen lezen, klik dan op de link.

Mijn bevallingsverhaal kon natuurlijk niet achterblijven. Niet op deze blog maar ook niet in dit lijstje. Want ergens had ik het wel verwacht dat dit zo'n populair artikel zou worden én zijn!


Ongeacht dat de herfst mijn favoriete seizoen is, moet ik er altijd eventjes aan wennen. De dagen worden korter én kouder en hoewel de natuur nu op haar mooist is kan je er niet altijd van genieten. Voornamelijk door de regen. Ik vond het best wel weer even wennen en jullie volgens mij ook.

Oktober: Nog een kindje?
Ik kreeg deze vraag de laatste tijd best vaak en daarom besloot ik er toen een artikel over te schrijven. Met onze mening en hoe wij er tegenaan keken. Dit is inmiddels nog steeds niet veranderd. Tot vandaag de dag is dit een artikel die vaak nog wordt bekeken.

Dit artikel verraste mij best wel, ik had niet verwacht om deze in de lijst terug te zien. Maar dit artikel is zo vaak bekeken, vaker nog dan mijn artikel over Eleanor's verjaardag! 


De december maand was een maand dat ik wat minder online te vinden was. Niet omdat het slecht ging of dat wij ziek waren ofzo, maar de zin ontbrak gewoon. Tot ik mijn Rituals adventkalender mocht openen en hier eigenlijk zo enthousiast van werd en er een uitgebreide blog over schreef. Leuk om te zien dat jullie dit waardeerden!


En dat waren ze! De 12 meest gelezen, de populairste artikelen van Kersenbloesems van 2017. Sommigen had ik wel verwacht en anderen juist totaal niet! Veel artikelen over Eleanor en het moederschap zie ik terug en eerlijk gezegd worden deze ( nog steeds) het beste gelezen. De handwerk artikelen staan natuurlijk op een lager pitje en ook de natuur foto's blijven vaker uit. 

Helemaal niet erg maar misschien wordt dit wel weer een focuspuntje voor 2018. We zullen het wel zien. Voor nu wil ik jullie heel erg bedanken voor alle lieve reacties, de opbeurende woorden, het meedenken, de tips, de hartjes, de likes en feit dat je óf alweer Kersenbloesems bezoekt, of het leuk genoeg vind om door te lezen.. Heel erg bedankt voor een fijn blog jaar en hopelijk tot in het nieuwe jaar! 

You May Also Like

1 Reacties

  1. Wat een leuk overzicht. Uiteraard ken ik alle artikelen al, zo als vaste lezeres ;-) Leuk om ze wel zo op een rijtje te zien. Ik genoot dit jaar van je schrijfsels, hopelijk in 2018 weer wat mooie artikelen hier om te lezen<3

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥