Ik startte (alweer) een Bullet Journal

by - januari 17, 2018

Vorige jaar werd een Bullet Journal steeds populairder. Website's, bloggers maar ook Vloggers gingen ze steeds vaker gebruiken en het internet barste van de inspiratie. Omdat ik zelf ook altijd Organizers gebruikte leek het mij toen al een leuk idee. Ik schreef er een Inspiratie artikel (klik) over en kort daarna kocht ik een Dotted Moleskine en een goede pen van Faber Castle. De pen heeft het overleefd maar de Moleskine niet. Na twee maanden was ik er hélemaal klaar mee. Mijn perfectionisme zat zo in de weg dat ik er geen plezier meer aan beleefde. Het boekje belande in de kast en hoewel ik vaak heb zitten twijfelen om het weer op nieuw te proberen, bleef dit uit.

Tot een weekje geleden. Ik zag overal weer Bullet Journal's voorbij komen en wilde het toch wel weer graag proberen. Maar dan met enkele aanpassingen. Ik wilde graag klein beginnen. Meer basic zonder te moeilijke tekeningen, kalligrafie en andere poespas. De mindset waarmee ik toen een BuJo begon was gewoon verkeerd. En dat ik een dure Moleskine van €21.95 niet wilde verpesten hielp ook niet mee. Daarom kocht ik dit keer een simpel, blanco zwart hobbyboekje met harde kaft voor €3,- bij de Boekenvoordeel. Ben je benieuwd naar mijn BuJo? Lees dan verder..
Mijn voorpagina. De aanduiding dat dit mijn Bullet Journal voor 2018 is met een leuke bloemen/takjes krans. De inspiratie voor de krans kreeg ik toen ik mijn verpakking van de nieuwe Dr. Martens opende. Op de binnenkant van de doos was een krans met de woorden 'Just for you' getekend. Super leuk! En voor een beginnende tekenaar en BuJo- eigenaar leek dit mij heel geschikt.Vlak na de voorpagina heb ik een Jaar kalender, deze leek mij handig met afspraken inplannen. Zo kan je al heel snel zien op welke dag een bepaalde datum valt. Omdat dit boekje geen lijntjes, stipjes etc heeft was het wel even meten. En helaas is er tussen de weken van Jan, Feb en Mar nog steeds te weinig ruimte met de kopjes Apr, May en Jun. Een beginnersfoutje zullen we maar zeggen. 

Op de pagina ernaast zie je mijn Future Log. Omdat ik mijn BuJo eigenlijk per week vul, heb ik geen vaste weken zoals in een 'normale agenda' staan. In deze Future Log kan ik dus toekomstige afpsraken invullen. Zo


Mijn Index. Heel simpel. Een rechthoek met een doodle van een bloemetje waarin ik links de pagina nummers noteer en daar achter, in het vak de onderwerpen. Voor mijn Index heb ik drie pagina's gereserveerd omdat ik natuurlijk niet weet hoeveel pagina's er dit jaar bij komen. Maar op deze manier heb ik genoeg ruimte. 


Mijn voorblad voor Januari. Simpel maar ik vind hem erg leuk geworden. Deze stijl zou ik graag mijzelf eigen maken. Het is leuk om te tekenen en mijn perfectionisme wordt hier erg blij van. Strak & simpel. Niks niet moeilijke doodles, kunstige tekenen of calligrafie letters waar je U tegen zegt..  En nog een groot voordeel: ik maak daadwerkelijk de pagina's af op deze manier! In mijn vorige BuJo zette ik nooit door omdat de tekening/inspiratie toch te moeilijk of tijdrovend bleek en vaak bleef de pagina dan onafgemaakt of zelfs leeg. 


Dit is mijn Weekly Page. Hier noteer ik de dagen van de week en hun afspraken, een grafiek die o.a mijn stemming, beweging van die dag, pijn rondom mijn Hypermobiliteit en gedrag en humeur van Eleanor bij houd. Maar er is ook ruimte voor notities, to do lijstjes en alvast een lijstje met afspraken voor de aankomende week. En om mijzelf iets meer in kaart te brengen een 'Self Care' stukje. Hier wil ik iedere week een aantal zaken neer zetten waar ik wat meer aandacht aan wil besteden. Voor nu staat er: Handwerken, Lezen, Mediteren, Genoeg drinken & Positief denken.


Sommige dingen vind ik handig om bij te houden, zo ook de zorg rondom onze huisdieren ( denk aan trimafspraken, dierenarts bezoekjes, anti- vlo en teek pipetjes en medische notities) en mijn eigen fysiobehandelingen. Al enkele jaren houd ik dit bij op een aparte pagina of notitie blaadje, zodat ik niet een heel boekwerk of agenda hoef na te zoeken en na te tellen wanneer de laatste afspraak of pipet was. Dit mocht dus zeker niet ontbreken in mijn BuJo.

Dit is tot nu toe mijn BuJo. Ziet die van jouw er anders uit? Geen probleem, dat is het mooie van een BuJo, het is wat jij wilt dat het is! Je kan al je lijstjes, taken, recepten, notities, brieven, herinneringen, weekelijkse dingen, blog schema's, doelen erin kwijt. Compleet met doodles, grafieken en tekeningen of gewoon blanco. It's everything that you want..

Heb jij een Bullet Journal?

You May Also Like

8 Reacties

 1. Die heb ik. Vorig jaar hield ik voor het eerst een Bullet Journal bij en ik vind het heerlijk dat ik heel wat losse notitieboekjes kan bundelen in één exemplaar. Mijn BuJo is nog een pak eenvoudiger dan die van jou. Vermits het hoofdzakelijk lijstjes zijn én er dus niets van illustraties in verwerkt zijn. Ik vind die onderbroken kader met het bloemetje anders wel een heel leuk idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook begonnen in een goedkoop HEMA boekje. Eerst maar eens kijken of het wat voor mij is. Ik zal er binnenkort ook een blogje over schrijven. Dat kader met het bloempje is inderdaad erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je ook weer begonnen bent met een Bullet journal. Ik ook :-). Mijn cover lijkt echt op jouw versie! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb al jaren een Bujo, van toen ik 8 jaar geleden startte in het onderwijs. Maar ik ben er na 4 jaar achtergekomen dat het Bujo heette, toen ik een filmpje bekeek van Ryder Caroll. Ik heb een heel minimalistische bujo, geen tekeningen, geen decoraties, geen lijsten met te lezen boeken, series, enz... Ik ga vooral voor functioneel. Ik merk wel in mijn omgeving dat door alle prachtige gedecoreerde bujo's, heel wat mensen heel negatief zijn over zichzelf ("ik kan niet zo mooi tekenen", "ben beginner"....) en dat vind ik jammer want het is net HET systeem dat bij JOU past en niet bij een ander. Ik heb maar één quote en die is: "I don't make mistakes, I do variations" ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er mooi uit! Ik heb in juli en augustus een bujo gebruikt wat ik hartstikke leuk vond maar ook ik wilde het perfect hebben en vond het uiteindelijk te veel werk, waardoor ik er in september weer mee gestopt ben. Aan de ene kant jammer want me boekjes was nog niet veel. Maar aan de andere kant wel blij dat ik het gedaan heb. En eigenlijk ook precies ik de goede maand gestart. Want nu heb ik wel alles van Flynn zijn verjaardag en onze verhuizing vast gelegd. Aangezien ik ook elke dag een journal stukje schreef. Dus dat is dan wel weer leuk 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk dat je weer bent begonnen. Heel erg veel plezier ermee, hoewel dat vast wel gaat lukken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet toch stiekem toegeven dat hier de digitale agenda en lijsten de overhand nemen. Dus mijne ligt even te verstoffe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er al goed uit! Lijkt me heel leuk om te doen, maar ik herken het stukje over perfectionisme. Momenteel gebruik ik een planner en ik probeer daar ook een soort bujo van te maken, als het dan een weekje niet wil, dan heb ik wel gewoon mijn houvast. Ik ben benieuwd naar je volgende creatie!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥