Weekly Moments | Meivakantie

by - mei 05, 2018

Weekly Moments, een vaste blog die hier in het weekend op Kersenbloesems online komt. In deze fotoblog geef ik je een kleine sneak peek in mijn afgelopen week. Het is dus eigenlijk de opvolger van Insta-Peek, maar dan uitgebreider, met meer tekst en meer foto's. Foto's van onze kleine Eleanor, mooie wandelingen, fijne middagen thuis en al het moois wat wij onderweg tegen komen. Pak een lekkere kop thee of koffie erbij, kijk gezellig mee met deze Weekly Moments en laat ook gezellig een reactie achter over hoe jouw week was.

Zaterdag // 28 april


Zaterdag, officieel weekend maar ook onze tweede vakantie dag! Voor t eerst sinds tijden heeft manlief wat vrije dagen opgenomen en zo hebben wij ook een meivakantie. In de ochtend reden wij met de auto richting de markt. Normaal pak ik liever de fiets om zo parkeer kosten te besparen, maar het idee was om op de markt voor planten voor de achtertuin te kijken. En dan zijn drie kleine fietstassen niet zo handig. We kochten een paar mooie planten en spendeerden het middag uur bij lunchroom 'Stoet'. Deze lunchroom zit bij de bibliotheek aangebouwd en heeft ook een leuk speelhoekje voor kinderen. Ideaal dus! Na een fijne lunch dook ik nog snel even De Tuinen, oh nee de Holand & Barett in voor een nieuw pakje Henna. En deze verdeelde ik in de avond in mijn haar. Een groen goedje die mijn haar niet alleen kleurt maar ook voed. Dit keer in de kleur 'Koper' dus ik ben erg benieuwd!.


Zondag // 29 april


Helaas staat er voor de komende regenachtig weer voorspeld. Dit heeft Eleanor vast gehoord want mevrouw besluit om even lekker lang uit te slapen. En dus deze mama ook, heerlijk zeg! Vooral omdat dit niet meer zo vaak voorkomt. Na een kort rondje met Bentley te hebben gelopen vertrokken wij richting mijn opa en oma. Dat is vaste prik momenteel. In de middag terwijl Eleanor slaapt borduur ik wat aan de Fall Fairy. Ook dit is vaste prik hihi. De laatste tijd loop ik met het idee rond dat ik graag een ( verhoogde) vijver wil maken in de tuin. Dus wij gingen even bij het tuincentrum kijken of zij die bakken verkochten. 

Ik bedoel echt die vaten van hout. Deze verkochten ze wel, maar waren hoog geprijsd. Zeker voor vaten die bijna uit elkaar vielen. Dat werd em dus niet. De tuinplanten zagen er ook niet geweldig uit, dus we verlieten met wat voer voor Bentley en een nieuwe vaas voor de sidetable de winkel. In de avond liep ik in mijn eentje nog een ronde met Bentley. Zo fijn! Even één op één tijd en gelijk weer wat stappen rijker. Manlief heeft een (nep) fitbit en sindsdien houden wij ook in de gaten hoeveel stappen wij per dag zetten.


Maandag // 30 april


En net zoals van het weekend sliep de kleine dame uit. En ik dus ook weer. Gelukkig had ik mijn wekker wel gezet want ik had in de ochtend met een vriendin afgesproken. Ik ben via marktplaats al onze baby artikelen aan het verkopen en hun konden onze box wel gebruiken. Dus deze bracht ik eventjes langs. En natuurlijk hebben wij dan altijd tijd voor thee. Tegen het middag uur kwam ik terug en klaarde het weer ook eindelijk weer wat op. Al die regen is natuurlijk niet zo leuk als je vakantie hebt, maar voor de nieuwe planten in de tuin is het wel fijn. Want kijk al die kleurtjes nou!
'
In de middag borduurde ik nog een stukje en gingen wij met z'n allen naar het meubelplein. Om even in de Leenbakker en Kwantum te kijken voor wat inrichting dingetjes, maar we kwamen alweer met lege handen buiten. Wel vond ik een aantal leuke plantjes bij de Praxis en de Welkoop. Met een goed gevulde achterbak verlieten wij het meubelplein. En terwijl manlief de kleine meid vermaakte kon ik alles even in de tuin zetten. Tijd om te zitten was er niet, want ik had wat slaapzakjes voor Eleanor via Marktplaats gekocht en deze haalde ik in de avond op. En direct erna ging ik nog een paar km met Bentley wandelen. Een drukke maar erg leuke dag. Eentje die ik aan het einde van de dag alleen wel voelde in mijn rug..

Dinsdag // 1 mei


Welkom Mei! Hopelijk mag je een hele mooie maand gaan worden. Wij hebben in ieder geval nog een paar dagen vakantie! Het weer was nog steeds niet geweldig, maar gelukkig stond er een tripje Ikea op de planning. Soms heb je gewoon een paar handige dingetjes nodig voor in het huis en dan is de Ikea echt geweldig! En het is altijd gewoon even leuk om door die ingerichte kamertjes te lopen. Eleanor vind het er ook altijd geweldig! Dit keer kochten we wel een aantal dingen (gelukkig!) en lunchten wij in het restaurant. Eleanor vind de smoothies er erg lekker en dronk deze van Chris helemaal in haar eentje op. Ze werd zelfs lichtelijk boos toen ie op was! Zoals je al wel aan haar koppie kan zien, begon ze moe te worden dus we verlieten al snel de winkel..

Woensdag // 2 mei


Woensdag, de eerste dag met prachtig weer! Een geweldige dag voor een ochtendje kinderboerderij. En zoals jullie hier al konden lezen (klik) was dit erg geslaagd. En dan vooral de speeltuin die er bij lag. Na een gezellige ochtend deed zij een lekker lang slaapje en ging ik weer bezig in de tuin en liep een ronde met Bentley. Op het einde van de middag pakten wij de fiets om richting het mama cafe te gaan. Want hoewel het mama cafe in de vakanties gesloten is, hadden ze vanuit Alifa een buitenspeeldag georganiseerd. Waaronder spelprogramma's en springkussens. En gelukkig had ze ook een klein springkussen voor de kleinere kinderen. Hier kon Eleanor zich prima eventjes vermaken. En weet je, ze liep gewoon vrolijk tussen alle andere kindjes door. Net alsof ze dagelijks op een springkussen zit. Terwijl dit nog maar een tweede keer voor haar was! Ik vind het knap.. Na een lekker ijsje fietsten wij weer verder.

Een heerlijke en zonnige dag met elkaar! S'avonds plofte ik moe ( en pijnlijk) maar voldaan op de bank. Het is echt heerlijk om je kind zo te zien genieten! Ik heb dan ook het idee dat dit onze mooiste dag van de vakantie zou kunnen zijn..

Donderdag // 3 mei


Deze dag stond al best lang in de agenda. Eleanor zou een dagje uit spelen gaan, want manlief kreeg zijn eerste tattoo! En omdat het makkelijker uit kwam plakten wij een middagje samen aan vast. Dus nadat wij Eleanor weg brachten reden wij door naar de tattoo zaak. Geen onbekenden van ons, aangezien beide heren al een tattoo bij mij hebben gezet. Super leuk dat ze nu voor hunzelf zijn begonnen. Twee uurtjes later stonden wij weer buiten en had Chris zijn alles eerste tattoo, de naam van Eleanor in sierlijke letters. 

Tijdens het middag uur lunchten wij Bagel & Beans, ook oude bekenden van ons. Hoewel wij er momenteel niet meer zoveel komen, is de koffie van hun nog steeds de lekkerste van heel de stad.  Na een paar uurtjes bijkomen gingen wij voor t eerst in hele lange tijd weer eens samen wandelen. Niet in een speciaal bos of wandelgebied, maar gewoon dichtbij in een park waar wij altijd veel kwamen. Even tijd voor elkaar én voor Bentley. Normaal op een dag dat wij Eleanor niet hebben, doen wij veel te moeilijk door 'speciale'uitstapjes te plannen. Wat meestal door het één of ander in de soep loopt of toch lichtelijk tegenvalt. Dus nu besloten wij gewoon heel simpel even te gaan wandelen, en het was heerlijk!

Vrijdag // 4 mei


Heel veel plannen hadden wij niet voor deze vakantie, alleen een bezoekje aan Tiergarten Nordhorn wilden wij wel graag. Dus in de ochtend deed Chris samen met Eleanor de boodschappen en liep ik een grote ronde met Bentley. Dit keer had ik Chris zijn stappenteller een dagje om, ik was eigenlijk wel benieuwd hoeveel stappen ik gemiddeld zet op een dag. Dus na een flinke ochtend wandeling met Bentley zat ik al op 2189 stappen. Het schoonmaken en stofzuigen heeft ie niet goed opgeslagen anders had ik er vast meer gehad. Om toch nog een beetje op tijd naar de dierentuin te kunnen, legden wij Eleanor iets vroeger in bed. En hierdoor werd ze weer iets vroeger als normaal wakker. Tegen 14.15 uur zaten wij in de auto richting Duitsland en na een kleine veertig minuten rijden waren wij er al.

De foto's van de dierentuin komen er nog zeker aan, maar ik kan al wel verklappen dat het een heerlijke middag was! Het blijft een hele mooie dierentuin om te bezoeken en Eleanor was ook erg lief. Alleen tegen het einde van de dag kan je altijd goed merken dat ze honger krijgt en geen zin meer heeft. Maar voor de rest, een perfecte dag!


En met deze mooie dag sluit ik deze weekoverzicht af. Nog twee daagjes vrij, of eigenlijk weekend en dan beginnen de gewone dagen weer. Maar we gaan eerst nog van een zonovergoten weekend genieten.. Fijn weekend!

You May Also Like

2 Reacties

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥