Hoe gaat het afvallen?

by - augustus 20, 2018

Een paar weken geleden besloot ik om nog strenger op mijn voeding te gaan letten, om die laatste paar zwangerschaps kilo'tje te verliezen. Dit keer koos ik ervoor om een app ter ondersteuning te gaan gebruiken. Ik koos de gratis 'My Fitness Pal' app uit.. Deze app rekent op basis van mijn gewicht, lengte en activiteit uit hoeveel kcal, eiwitten, koolhydraten, vetten etc ik per dag zou mogen binnenkrijgen om mijn gekozen gewicht - in mijn geval 0.5 kg per week-  af te vallen. En iedere keer als ik wat at of dronk, vulde ik dit in.


Ik ben nu twaalf weken verder en ik moet zeggen de eerste acht weken gingen mij erg makkelijk af! Ik vond het totaal niet vervelend om de app in te vullen. En ook mijn gekochte stappenteller gaf mij motivatie voor nog een extra blokje om. De laatste vier weken vielen mij wel wat zwaarder en dit heeft verschillende oorzaken. Het feit dat ik al wat langer bezig ben, soms zakt de motivatie even of neemt de verleiding de overhand. Maar ook de schommelingen in mijn gewicht zorgen ervoor dat de motivatie soms op een laag pitje staat.

Mijn gewicht is namelijk heel erg afhankelijk van mijn hormonen. Twee weken per maand hoef ik mij eigenlijk gewoon niet te wegen, want voor-, tijdens- en na mijn menstruatie houdt ik erg veel vocht en dus gewicht vast. En dat loopt soms wel op tot anderhalf tot soms zelfs twee kg! En dit werkt natuurlijk echt niet motiverend! Dat en de cravings tijdens deze weken zorgen ervoor dat ik soms iets meer at dan de bedoeling was. En dit zag je af en toe weer terug op de weegschaal.


Maar ondanks alles heb ik toch het gevoel dat ik niet mag klagen, want er is bijna 3 kg af zonder dat ik heel erg het gevoel heb gehad dat ik heel streng op dieet was. Ik had namelijk nog een flink aantal lekkere cheat momenten! Natuurlijk had het sneller kunnen gaan, want ik had best wat minder buiten de deur kunnen eten maar ik ben er wel achter gekomen dat ik geen #fitgirl ben.

Ik geniet van lekker eten, de gezelligheid erachter en eerlijk gezegd wil ik ook niet alles maar laten staan voor een slank lichaam. Een salade bijv. op zijn tijd vind ik heerlijk, maar zo gauw ik het iedere dag moet gaan eten, dan vind ik er nog maar weinig aan en zal het op langer termijn nog maar weinig kans van slagen hebben. Dit neemt natuurlijk niet weg dat ik op dagelijkse basis gezondere keuzes moet (gaan) maken.

Ik heb dus voor voor mijzelf drie dingen geaccepteerd. Het eerste dat het afvallen wat langzamer zal gaan, ten tweede dat ik nooit slank zal worden en ten derde dat ik gewoon van lekker ( en op zijn tijd van ongezond) eten houdt en dat is oke! Zolang er een gezonde balans blijft. Op naar de laatste 4.2 kg..


Ben jij tevreden met je gewicht?


You May Also Like

2 Reacties

  1. Wat knap van je! Bij mij is het enkel er weer bijgekomen, heb besloten maar na de verhuizing er meer mee bezig te gaan ;) die stress zal ook ni goed zijn denk ik zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt helemaal gelijk, met opletten kom je ook een heel eind. Voor mij zou heel streng ook echt niet werken!

    Succes :-).

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥