Samen een nachtje weg?

by - november 28, 2018

De dagen gingen rap voorbij maar de zin om te schrijven bleef weg. Zo had ik graag een leuk en liefdevol stukje willen schrijven over ons nachtje weg. maar helaas was er weinig om over te schrijven. Althans zo voelde dat een paar dagen geleden. Wij hadden voor het eerst in jaren namelijk een hotel overnachting geboekt. Gewoon voor ons twee´tjes ( plus Bentley) om even eruit te zijn en tijd voor elkaar te hebben. We regelden oppas voor Eleanor en boekten een luxe en romantische kamer met bubbelbad. We planden en dag en avond erom heen en verheugden ons er enorm op.


De laatste paar weken waren namelijk niet zo geweldig. Tussen spanningen, ziektekiemen en vele argumenten werd het er niet gezelliger op. Een dagje ontspanning was dus zeer welkom!  We gingen s'middags eerst in Twickel een rondje lopen. Door een prachtig bos, waar ik voor het eerst in dit seizoen een mooie rode paddenstoel tegen kwam.En na deze mooie maar ook zeer koude wandeling warmden wij op bij een haardvuurtje met een lekker taartje en Latté. Daarna vervolgden wij onze weg naar ons hotel. Maar eenmaal op onze hotel kamer werd het al snel duidelijk dat er een fout was gemaakt. Onze luxe, knusse hotelkamer was door een fout al vergeven en de kamer die wij uiteindelijk kregen was alles behalve dat. Een kamer die niks uitstraalde en ook super gehorig was. Een kamer waar je niet uren kon vertoeven en zeker niet bedoeld als romantische avondje weg.


Alle hotels in de omgeving waren volgeboekt en ons onderbuik gevoel vertelde ons beide sterk dat dit ons het geld niet waard was. We checkten uit en kregen ons geld terug en vervolgden onze weg, naar huis. Geheel teleurgesteld kwamen wij tegen zessen thuis. Om toch nog een leuke avond te hebben gingen we uit eten en keken wij Fantastic Beast: The Crimes of Grindelwald in de bioscoop. Hoewel dit eigenlijk best wel leuke invulling van de avond was, waren we nog steeds teleurgesteld.

Eindelijk tijd voor onszelf, eindelijk iets geregeld wat we al jaren wilden en dan viel het zo in het water. Het is lastig om er dan positief op terug te kijken. De gedachte om het binnenkort nog eens over te doen ( maar dan hopelijk met een andere hotel ervaring) is er wel, maar helaas ligt de oppas voor de kleine meid niet voor het oprapen. 

De gedachte dat het regelen van een nachtje weg en alles eromheen het soms het niet waard  lijkt popt af en toe op in onze gedachten. Maar als wij dit niet doen, krijgen wij er dan later niet spijt van? Zijn wij dit niet aan onszelf verschuldigd, om af en toe een nachtje weg te zijn. Een nachtje even geen papa en mama te zijn? Hopelijk als Chris binnenkort goed op zijn plek zit bij de nieuwe werkgever en de rust weer is gekeerd dat wij nog eens een poging doen..


Hoe vaak doen jullie buiten de deur iets samen als partners i.p.v als papa en mama?

You May Also Like

4 Reacties

 1. Oh dat is wel heel erg vervelend zeg! Om het zacht uit te drukken, iets voor jezelf doen is af en toe wel nodig denk ik. Omdat als je moeder/vader bent van een kleine sta je de hele dag aan en let je op.

  Zo'n dagje met zijn twee is dan even ontspannen, even niet aan staan en gewoon de dag over je heen laten komen. Wij doen het soms samen en ik wandel tegenwoordig regelmatig even alleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben niet echt de behoefte om een nachtje weg te gaan zonder onze dochter, en hebben dat dus ook nog nooit gedaan in de 2,5 jaar. De laatste keer dat we iets met ons twee deden was in november gaan eten voor Dieters verjaardag, en natuurlijk de bezoekjes aan de gyneacoloog maar dat zijn korte momentjes. En daarvoor waren het dingen waarop we beiden uitgenodigd werden (vb. een huwelijksfeest). Ik kan er wel van genieten om eens een middagje met mijn zus de stad in te trekken als Dieter thuis en hij gaat op vrijdagavond voetballen. Maar veel weg zonder dochter doen we eigenlijk niet. Misschien ook wel omdat we beiden fulltime werken en onze dochter hele dagen naar een geweldige onthaalmoeder gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het nog steeds heel jammer dat jullie weekendje in het water viel. Gelukkig kregen jullie wel je geld terug. Het zou natuurlijk maar erg zijn indien dit niet het geval was vermits de fout bij het hotel lag. Maar toch, het zou sowieso een ontgoocheling zijn geweest maar nog meer wanneer je ergens heel erg naar hebt uitgekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is vervelend zeg! Ik snap dat het een tegenvaller is als je verwacht dat je een luxe kamer krijgt met een bubbelbad en alles erop en eraan en je vervolgens in een kamer zonder deze luxe dingen moet verblijven.. Ik hoop dat als jullie in de toekomst weer een weekendje weg gaan het wel allemaal goed gaat!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥