Onze Sluierstaarten

by - april 25, 2019


Twee jaar geleden verhuisden wij naar dit fijne huisje en hier zette ik bijna  gelijk ook weer mijn Aquarium op. In mijn jeugd hebben wij meerdere malen een aquarium gehad, vaak met Tropische vissen en toen ik op mijzelf ben gaan wonen nam ik deze traditie mee. Ik heb tropische vissen gehad maar de laatste paar jaar koos ik telkens voor Sluierstaarten.


Twee jaar geleden begon ik weer met twee, kleine Sluierstaartjes. Deze bewoners zijn helaas na een jaartje bezweken aan Zwemblaas ziekte en inmiddels ben ik met mijn ´derde set bewoners´ bezig. Helaas bezwijken veel Sluierstaartjes aan deze vervelende vissen ziekte en zo had ik er op een gegeven moment nog maar eentje over. 

Om het beestje wat meer zwemruimte te geven knipte ik wat plantjes kort en deed deze in de waterbak buiten. Na een paar weken merkte ik wat beweging in het water. Schijnbaar zaten op deze takjes groen wat visseneitjes en deze zijn buiten uit gekomen. Twee mini Sluierstaartjes hebben het overleefd.


Voor de winter probeerde ik ze te vangen en liet ze binnen acclimatiseren voordat ze in het Aquarium mochten. Èén sluierstaartje mist een deel van haar staart vin, maar ze lijkt hier geen last van te hebben. En zo was ik ineens twee Sluierstaartjes rijker. Alle drie zijn gezond en groeien als kool. Ik ben overigens ook erg benieuwd welke kleur het Bruine sluierstaartje uiteindelijk zal krijgen, aangezien het beestje eerst zwart was. 


De inrichting is niet veel veranderd de laatste twee jaar, alleen de drukke achterwand heb ik er laatst achter weg gehaald. Zo oogt het gelijk een stuk rustiger. Het is een Aquarium van 50x30x30 cm.  Wat groot lijkt voor drie Sluierstaartjes maar eigenlijk heb ik er al teveel bewoners inzitten aangezien je eigenlijk 50 liter per Sluierstaart moet rekenen. Maar de waterkwaliteit houd ik in de gaten en is perfect, dus ik vind het prima zo.

Binnenkort nog een nieuwe update, want het Aquarium heeft inmiddels nog wat ongewervelde bewoners gekregen..

Welke type vis heeft jouw voorkeur, tropische of koud water?

You May Also Like

1 Reacties

  1. Wat een verrassing, die kleine visjes! Het zijn mooie exemplaren en nog eigen kweek ook!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥