Terug naar mijn Pixie

by - juli 12, 2019

Op het laatste moment voordat wij voor een paar dagen vertrekken, besef ik mij dat ik mijn nieuwe lokken nog niet had laten zien. Tot nu toe bevalt het minder schrijven en lezen op blog goed, maar zelfs de standaard twee keer per week schoot er al in. Op zich niet erg, maar ik wil wel graag de regelmaat erin houden. Want dit is voor mij fijn maar ook voor jullie, als lezers.

Maar om niet te ver af te wijken, ik ging van de week naar de kapper en wederom liet ik het kort knippen. Toen ik de beslissing in het begin van het jaar maakte dat ik mijn haar zou laten groeien wist ik ergens al wel dat de kans groot was dat ik weer met een kort Pixie kapsel zou eindigen. Dit was namelijk al twee keer eerder voorgevallen.  En hoewel ik af en toe ook echt wel van mijn langere haar genoot, liep ik weer tegen dezelfde 'problemen' aan als eerder.


Ik heb veel haar, dat ook nog eens eigenwijs is.  Dat betekend dat ik mij ook erg vaak irriteerde aan mijn langer wordende lokken. En deze eindigden altijd in een staart of klein knotje. Want loshangende haren vind ik eigenlijk super irritant. Best vreemd als je bedenkt dat ik het dan toch telkens lang wil laten groeien..

Hoe langer mijn haar werd hoe pluiziger en hoe droger. Ondanks mijn goede verzorging leek het alsof mijn haar gewoon weer naar de kappers scharen riep!  Ik zag op Instagram heel rondom een mooi 'Pixie' kapsel voorbij komen en was gelijk om. Vanaf dat moment zocht ik weer voorbeelden en nieuwe stylings producten op en voordat ik het wist stond er een afspraak bij mijn kapper gepland.  45 minuten later verliet ik de zaak met kort gewiekte haren die voor het eerst in maanden weer heerlijk aanvoelden.

Thuis zijn de elastiekjes opgeborgen en de stijltang ligt weer klaar. Want voor dit korte kapsel is stijlen wel weer nodig. En dat geeft ook niet, want tegen die tijd dat mijn haar kans heeft om droog of breekbaar te worden, ligt het alweer op de vloer bij de kapper. Iedere 4 a 5 weken zal de kapper weer worden bezocht.  Voor nu ben ik er weer super blij mee en zal de zoektocht verder gaan naar  nieuwe, fijne dierproefvrije haar stylings producten.


Hadden jullie verwacht dat ik weer de schaar in mijn haar zou zetten?

You May Also Like

1 Reacties

  1. Ergens had ik dat wel verwacht, als je eenmaal een kort kapsel gewent bent ;) dan wil je niet anders meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
Een reactie zou ik erg leuk vinden ♥